Josep Puig, nou president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya

La nova junta treballarà per avançar en el reconeixement dels drets de les EMD davant organismes nacionals i supramunicipals a l'hora de demanar subvencions i ajudes al nivell d'altres organismes municipals i locals

Puig durant la trobada. FOTO: Cedida Puig durant la trobada. FOTO: Cedida
Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix ha estat escollit aquest dissabte nou president de l'Agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya (AEMDEC). La designació s'ha fet en el transcurs de l'Assemblea General de l'AEMDEC al Talladell (Tàrrega). Puig ha estat escollit per unanimitat.

Durant l'assemblea s'ha posat de manifest la necessitat que les EMD sumin sinergies per aconseguir tenir pes en els avantprojectes de les Lleis de Governs Locals i d'Hisendes Locals, creades per la Generalitat amb l'objectiu de pal·liar els dèficits reguladors que l'actual Llei té respecte a les EMD. Per aconseguir-ho la nova junta ha proposat la creació dels delegats comarcals de l'AEMDEC, perquè representin les sensibilitats de cada comarca en les que hi ha EMD. A la reunió també s'ha abordat altres temàtiques com regular els sous dels presidents de les EMD més petites i millorar el reconeixement dels presidents i càrrecs de les EMD com a representants legítims dels ciutadans davant d'organismes com el SEM, 112, Policia Local i Mossos d'Esquadra, entre d'altres.

Igualment i segons es desprèn de l'assemblea, la junta treballarà per avançar en el reconeixement dels drets de les EMD davant organismes nacionals i supramunicipals a l'hora de demanar subvencions i ajudes al nivell d'altres organismes municipals i locals.

Més càrrecs
A més del càrrec de Puig, la jornada ha servit per votar la nova junta de l'AEMDEC. En aquest sentit el president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, serà el vicepresident; el president de l'EMD del Talladell, Pere Domingo, el Secretari; el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, el Tresorer; mentre que les vocalies s'han repartit entre Antonio Pardos, de l'EMD-Pla de la Font; Miquel Guiu de l'EMD-Gerb; Josep Cugat, de l'EMD-Bítem; Lourdes Pena de l'EMD-Serra d'Almos; Rosa Ramoneda de l'EMD-Tornafort, i Josep Miret EMD-Vilamitjana. La figura del Secretari General de l'associació ha recaigut sobre el valldoreixenc Juanjo Cortés.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem