L'Ajuntament confirma que el Museu de les Matemàtiques s'ubicarà a Sant Cugat

El Museu s’instal·larà a Villa Felisa. El projecte s'emmiralla en el Mathematikum de Giessen (Alemanya) i el Momath de Nova York (Estats Units)

Sant Cugat acollirà el primer Museu de les Matemàtiques de Catalunya, tal com va avançar el TOT en una entrevista amb l'alcaldessa. Així ho han confirmat l’Ajuntament i l’Associació per promoure el Museu de les Matemàtiques (MMACA), en un comunicat.  El Museu s’ubicarà a la Casa Jaumandreu, coneguda popularment com a Villa Felisa, un edifici catalogat del segle XIX que fins ara ha estat la seu de la Policia Local.

El nou espai, que oferirà activitats i tallers, estarà obert a visites escolars i també al públic general i familiar. L’objectiu és presentar les matemàtiques de forma intuïtiva i mostrar les seves aplicacions en la vida quotidiana. El projecte s’emmiralla en el Mathematikum de Giessen (Alemanya) i el Momath de Nova York (Estats Units).

El vicepresident de l’Associació MMACA, Enric Brasó,Brasó, ha explicat que "per a Sant Cugat esdevindria un referent cultural que la faria créixer en aquest àmbit". Aquest projecte s'emmiralla en el Mathematikum de Giessen (Alemanya) i el Momath de Nova York (Estats Units). En aquest sentit, Sant Cugat seria la tercera ciutat que tindria un museu de les matemàtiques d'aquestes característiques. El vicepresident de l'associació assenyala que "el que cal ara és acabar de lligar el tema de diners. Cal tenir present que per fer un museu en aquest espai caldrà fer unes remodelacions i fer una sala diàfana amb el mínim cost, i per tant caldrà tenir uns patrocinadors".

Exposició a Cornellà

D’altra banda, cal destacar que l’Associació MMACA obre portes aquest diumenge 2 de febrer al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat l’exposició permanent “Experiències matemàtiques”. “Aquesta exposició, el mateix que totes les que el MMaca ha fet a més de 15 localitats, permet el rodatge d’aquesta proposta museística innovadors que s’establirà a Sant Cugat”. En aquest sentit, el comunicat també inclou que Brasó ha explicat que “l’Ajuntament de Cornellà ha cedit al MMaca una sala per fer una exposició permanent. Hi haurà una exposició però no pas el Museu, que s’instal·larà a Sant Cugat”.

De què es tracta?
L'MMACA, en cas de concretar-se, serà un museu interactiu, que permetrà als visitants fer-los partíceps de totes les activitats. "Nosaltres, com a associació, posarem tot el contingut i aportarem tota la nostra experiència", explica Brasó. La idea és que es puguin organitzar visites d'escoles durant el matí i que per les tardes i els dies festius estigui obert al públic en general. Tanmateix, la idea és que sigui un museu sostenible.

L'MMACA existeix com a associació des de l'any 2006. Actualment disposa d'una sala al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat.

Què en pensa l'Ajuntament?
En una entrevista al Diari i al TOT, l'alcaldessa Mercè Conesa va explicar que "seguint la línia de ser una ciutat educadora, estem interessats en tots aquells aspectes que puguin facilitar el coneixement de les diferents matèries als infants, escoles, instituts, famílies, etc. Seríem la primera ciutat de Catalunya amb un museu dedicat a les ciències exactes; estem parlant d’unes matemàtiques molt pràctiques, amb tallers i diferents activitats docents per desenvolupar".

 
Comentaris

Destaquem