L'Ajuntament pot denegar la construcció de 2.800 habitatges a Torre Negra

El Tribunal Suprem ha desestimat un recurs de cassació que va interposar la constructora Nuñez i Navarro contra una sentència del TSJC, segons explica l'Ajuntament

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat un recurs de cassació que l'empresa constructora Nuñez i Navarro havia interposat contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons explica l'Ajuntament. Aquesta sentència, havia confirmat la correcta denegació, per part de l’Ajuntament, de l’aprovació provisional del primer Pla d’Actuació Urbanística (PAU) a Torre Negra presentat per aquesta constructora, i el qual preveia la construcció de 2.800 habitatges a l'espai natural. La resolució del Suprem ja no es pot recorre.

D’aquesta manera, l'Ajuntament veu un punt final al primer Pla d’Actuació Urbanística que havia iniciat l’empresa constructora l’any 1998 per construir al sector de Torre Negra. "A Núñez i Navarro, per tant, se li ha tancat la possibilitat d’aprovar aquest pla per via judicial", afirma el consistori. 

Tot i això, en aquests moments el TS també ha de pronunciar-se sobre la denegació d’un segon PAU i el seu Pla Parcial presentat l’any 2001 per la mateixa constructora. En aquest sentit, en declaracions al TOT, el tinent d'alcalde d'urbanisme, Pere Casajoana, ha mostrat la seva satisfacció per la sentència. "Estem molt satisfets per la sentència, creiem que la resolució del recurs al segon PAU anirà pel mateix camí, ja que hi ha la mateixa base jurídica".

D'aquesta manera, Casajoana ha dit que un fallo a favor de la constructora en aquest segon recurs "sorprendria". A més, el responsable d'Urbanisme ha subratllat que "totes les sentències recorden que la capacitat urbanística de Sant Cugat correspon a l'Ajuntament"

Actualment Torre Negra és sol no urbanitzable.


 
Comentaris

Destaquem