L'equip Viaró busca patrocini per anar a la final de la First Lego League

La final mundial se celebrarà a Saint Louis, Misuri entre el 24 i el 27 d’abril

El grup d'estudiants segons després de rebre el premi. FOTO: Cedida El grup d'estudiants segons després de rebre el premi. FOTO: Cedida
El Col·legi Viaró ha estat un dels principals col·legis de matemàtiques. FOTO: Arxiu El Col·legi Viaró ha estat un dels principals col·legis de matemàtiques. FOTO: Arxiu
L'equip Viaró, que aquest diumenge s'han proclamat campió absolut a la final de robòtica de la First Lego League, han iniciat una campanya de recollida de fons per participar a la final mundial, que se celebrarà als EUA. El grup d'estudiants de 1er de Batxillerat de l'escola Viaró, que competia amb altres 400 equips, van guanyar el campionat pel seu projecte de robot i el seu projecte científic, que desenvolupava un pla per millorar l'administració de fàrmacs entre la gent gran.

L'equip Viaró està format per alumnes de 16 anys amb: Lucas Vilarrubias Darna, Álvaro Guarner Escribano, Luis Tarragó Scherk, Ignacio Sánchez Zárate, Eduard Martínez-Marí Vall, Javier Jover Bonet, Alejandro Jordán Marqués i l'entrenador del grup Ignacio Malmierca Rubio. En aquest sentit s'ha expressat Martínez-Marí que ha argumentat que el premi "es un reconeixement molt important a tantes hores de feina". L'estudiant del Viaró ha indicat la importància de participar a la final mundial, que se celebrarà a Saint Louis, Misuri, USA; del 24 a 27 d’abril. El jove ha indicat que estan buscant patrocinadors que els permeti fer realitat "aquest somni i culminar així un any perfecte" i ha indicat que "estaran encantats de representar Sant Cugat i Catalunya".

En la competició, celebrada aquest diumenge a Tarragona, el jurant va valorar el rendiment i disseny d’un robot construït i programat per l'escola santcugatenca; a més del projecte científic trilingüe amb el tema: “Cóm millorar la vida de la teva gent gran, senior solution” i finalment els valors de FLL: treball en equip, amistat, coopertició (cooperació i competició), inclusió, integració, descobriment.

 
Comentaris

Destaquem