L'estelada ja oneja a Sant Cugat

L'han penjat aquest dimecres 10 de setembre al vespre en una asta a la plaça de l'estació dels FGC de Sant Cugat

El PP demana la retirada de totes les banderes estalades dels espais públics. FOTO: El·laboració propia El PP demana la retirada de totes les banderes estalades dels espais públics. FOTO: El·laboració propia
Sant Cugat ja llueix l'estelada. La plaça de Lluís Millet de Sant Cugat és l'escenari que va escollir l'alcaldessa, Mercè Conesa, per posar, de manera definitiva aquesta bandera a la ciutat. Els operaris l'han penjat aquest dimecres 10 de setembre al voltant de les vuit del vespre.

L'alcaldessa ha escollit aquesta ubicació perquè és on hi ha l'estació dels FGC, una entrada a la ciutat i una zona molt concorreguda per totes les persones que viuen, treballen o estudien a Sant Cugat.

Els treballs per emplaçar l'asta i la bandera dels darrers dies:

FOTO: A. Ribera


FOTO: A. Mira


FOTO: A.Mira

Amb aquest gest, Conesa compleix amb la petició que el passat mes de febrer va fer-li l'Assemblea Nacional Catalana (ACN), quan els seus membres de Sant Cugat van entregar una estelada a l'alcaldessa, perquè es pengés en algun punt de la ciutat. Finalment, l'alcaldessa ha manifestat la voluntat de penjar-la en un dels llocs de més concurrència ciutadana. Alguns partits polítics ja han expressat les seves reaccions en relació a la decisió de Conesa.

L'estelada a la ciutat
Aquesta serà la tercera vegada que el govern local de CiU penja la bandera estelada en algun punt de la ciutat, totes tres sota el mandat de Conesa. La primera vegada va ser el gener del 2013, després que la ciutat s'adherís a l'Associació de Municipis per la Independència. Aleshores la voluntat de Conesa era que es quedés de manera permanent onejant a la plaça de la Vila. L'endemà, però, algú va robar-la i Conesa va optar per arribar a un consens amb totes les forces polítiques locals per determinar-ne la ubicació.


Estelada onejant a la plaça de la Vila, any 2013. FOTO: Artur Ribera

L'any passat, per la Diada, l'estelada també va onejar a Sant Cugat. En concret, es va penjar a la plaça d'Octavià el dia 10 de setembre i va estar-hi tota la Diada, però després es va despenjar. No obstant això, Conesa ha mantingut la seva voluntat de buscar una ubicació per penjar l'estelada de manera permanent, una bandera que representa la voluntat de Sant Cugat perquè Catalunya esdevingui un estat independent.


Estelada a la plaça de la Vila durant la Diada del 2013. FOTO: Artur Ribera

 
Comentaris

Destaquem