L'hospital de referència Vicente Ferrer, de moment, en espera

El Conseller de Salut, Boi Ruiz ho ha dit durant la segona jornada ITESS sobre el pacient crònic celebrada, aquest dijous 28 de febrer, al Teatre-Auditori

Ruiz en la seva intervenció al Fòrum ITESS. Mariona Sagalés Ruiz en la seva intervenció al Fòrum ITESS. Mariona Sagalés
"Mentre nosaltres ens estem plantejant l'atenció a domicili i augmentant la cirurgia ambulatòria per evitar les hospitalitzacions, com podem seguir planificant tenir més hospitals i més llits? És una paradoxa". Amb aquestes paraules el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ha deixat palès el replantejament de l'Hospital Vicente Ferrer, que ha de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. El titular de sanitat ha apuntat, en aquesta mateixa direcció, que: "a mig termini hem de veure quins són els resultats de les noves polítiques que van donant respecte a tenir llits hospitalaris i aleshores haurem de tornar a avaluar les necessitats". Ruiz ha afegit que encara que "hospitals serà una paraula que mai no deixarem d'utilitzar, però la funció hospital en el sentit d'hospedar pacients anirà decaient i quedarà exepcionada per patologies determinades".

El conseller ho ha explicat a la II jornada Itess celebrada aquest dijous al Teatre-Auditori, i on s'ha debatut les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i fàrmacs als tractaments de les malalties cròniques. Ruiz ha assegurat que alguns dels hospitals del territoris han quedat desfasats i sobredimensionats i ha indicat que "encara que no contemplem cap variació a l'Hospital de referencia seria desitjable que arribin a acords entre ells", en referència a un possible pacte publico-privat entre Mútua de Terrassa i Capio-Hospital de General de Catalunya.

De la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, també present a l'acte, ha elogiat el paper dels campus sanitaris i les empreses farmacèutiques que hi ha a la ciutat, que generen activitat econòmica i ha indicat que des de l'Ajuntament es "vol acompanyar els moviments que es replantegen mètodes i sistemes nous i fer coses de millor manera i amb millors resultats". Conesa ha dit també que s'haurà de replantejar l'actual sistema sanitari.

 
Comentaris

Destaquem