La ciutat amplia el pressupost per eradicar les plagues

Pel 2015, l'ajuntament contempla una partida pressupostària de 60.057 euros, cinc mil euros més

Catifa de cotorres Catifa de cotorres
Sant Cugat continua destinant un pressupost per controlar el desenvolupament de plagues en el municipi. El consistori desplega un programa per limitar la proliferació de rates, mosquits tigre, coloms i cotorres, amb actuacions continuades dins el perímetre del terme municipal i en els edificis públics per mantenir les condicions higienicosanitàries. Així i des del gener de 2013 es va iniciar la vigència del contracte de control de plagues a través del control de plagues de rosegadors i insectes; control de l’expansió del mosquit tigre i control d’aus urbanes –coloms i cotorres–.

Cada control va ser adjudicat a una empresa diferent i va tenir el cost global d'aquest el 2014 de 54.800 euros. De cara al 2015, el pressupost preveu augmentar 5.257 euros, passant fer una inversió de 60.053 euros per controlar aquestes plagues, que es desenvolupen sobretot durant la primavera i l'estiu. L'augment respon al projecte per fer prevenció, de manera que es faran actuacions perquè les plagues ja no es creïn.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que en determinades zones de la ciutat, sobretot aquelles zones pròximes a rieres obertes com els barris de Coll Favà o Can Magí, i tenint en compte les altes temperatures o la manca de pluja, les rates surten a la superfície per buscar aigua. El polític ha assegurat que la seva àrea efectua controls periòdics i d'altres puntuals depenen de si sorgeix alguna urgència denunciada pels mateixos veïns o registrada pel mateix ajuntament.

Llegeix l'ordenança de tinença d'animals.

 
Comentaris

Destaquem