La CUP renuncia als "privilegis" dels polítics

Els independentistes tornen els 150 euros per assistir a les reunions de Promusa i el carnet del gimnàs DIR

Els regidors de la CUP Ignasi Bea i Guim Pros van explicar la setmana passada que el seu partit renunciava a cobrar les dietes per assistir al Consell d’Administració de Promusa. Les reunions de la cúpula directiva d’aquesta empresa de promoció de l’habitatge públic se celebren 5 vegades l’any i per assistir-hi cada membre cobra 150 euros. El consell té 12 membres, 5 dels quals pertanyen als partits amb representació al consistori.

La CUP ha decidit retornar els 450 euros que anualment hauria de cobrar el seu representant al consell, Aniol Pros, per considerar que és un “privilegi” del qual no haurien de gaudir pel simple fet de tenir representació a l’Ajuntament. En cas que no sigui possible tornar aquests diners, han decidit donar la suma que haurien de rebre a associacions o a ONG relacionades amb l’ajut a l’accés a l’habitatge o de suport a les persones desnonades. En total les reunions del consell d’administració tenen un cost de quasi 10.000 euros anuals.

Cap altre grup ha renunciat a aquesta retribució. El motiu que addueixen la majoria és que les trobades de Promusa són de caràcter tècnic i requereixen una preparació. Aquest fet més que no pas les 3 hores que pot durar la reunió és el que justifica el cobrament dels 150 euros.

Anar al gimnàs de franc
Un altre dels “privilegis” a que han renunciat els regidors de la CUP és el carnet de soci del gimnàs DIR regala als carrecs electes. De fet, malgrat que els independentistes anunciessin aquesta renúncia tots els grups menys el PP han afirmat que també tornen el carnet que els dona el DIR. El president del PP, Jordi Carreras, va comentar que “els membres del meu partit no hi renunciarem”. També va reconèixer que era un tema del qual no havien parlat però “és un problema que no ens preocupava en absolut.”

 
Comentaris

Destaquem