L'Ajuntament vol començar les obres a les places de la Floresta a la primavera

L'Ajuntament de Sant Cugat impulsa també un procés de participació per definir la mobilitat al barri

L'Ajuntament de Sant Cugat engegarà aquest mes de febrer un nou procés de participació a la Floresta per definir com ha de ser la mobilitat de vehicles i persones pel barri. Parel·lelament, el Consistori donarà a conèixer els projectes de remodelació de les places del Centre i de Pere Planes, redactats per tècnics de l'Àrea Metropolitana a partir de les aportacions dels veïns. La voluntat de les obres és fer espais més amables pels vianants i convertir-les en veritables places de poble, no en un lloc de pas i d'aparcament per vehicles, com és ara.

La voluntat de l'Ajuntament és iniciar les obres de les dues places durant aquesta primavera, després que el procés de participació s'iniciés a finals de 2015. Tot i que inicialment l'objectiu era remodelar tres places, la plaça del Pont del Diari va caure del projecte per la manca d'espai que hi ha tenint en compte el pas del tren. Tot i això, el Consistori ha fet alguna petita actuació d'augmentar les voreres i instal·lar senyalització.

Els dubtes dels veïns davant dels projectes inicials presentats per l'Àrea Metropolitana i la demanda històrica de disposar d'un pla de mobilitat va fer endarrerir l'inici de les obres. Alguns florestans ja van denunciar que es pavimentessin 41 carrers del barri abans de tenir un pla de mobilitat i ara no volien que es repetís la situació amb la remodelació de les places, especialment la del Centre, on hi ha un alt pas de vehicles.

Tot i que el procés de participació per definir la mobilitat s'iniciarà amb el projecte de remodelació de les places ja definit, l'Ajuntament s'ha compromès a fer les modificacions necessàries per adaptar-se als criteris del pla de mobilitat que estableixin els veïns.

La mobilitat

Dos dels carrers asfaltats al sector de la Muntanyesa a la Floresta FOTO: Localpres

Veïns de la Floresta fa anys que reclamen un pla de mobilitat que determini com s'han de moure els veïns pel barri, ja sigui en vehicle privat, transport públic o a peu. Ara, l'Ajuntament vol iniciar un procés participatiu per decidir entre tots quina ha de ser la mobilitat florestana. Finalment, els florestans podran ordenar i definir la seva mobilitat.

La falta total d'espai pels vianants i les voreres inexistents, el servei del transport públic o carrers impracticables són alguns dels aspectes que cal posar-hi remei, segons els veïns han manifestat reiteradament.

Així, els veïns hauran de definir si volen una mobilitat més pensada per vehicles, com és actualment, o donen més importància a vianants i ciclistes, que avui en dia tenen un espai residual a la Floresta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem