La Generalitat va instar l'Ajuntament a tancar al públic Cal Castillo

El consistori s'empara en la Generalitat, la responsable de donar les llicències als nuclis zoològics, per prohibir els visitants a Cal Castillo

En data 15 de desembre, l'Ajuntament de Sant Cugat va signar el decret per tal de prohibir l'exhibició d'animals a la finca de Cal Castillo. El motiu és que el departament d'Agricultura de la Generalitat va decidir que les instal·lacions de Cal Castillo no poden ser considerades com a nucli zoològic ni granja-escola.

"Els animals no poden estar en exhibició perquè no es compleixen les condicions", destaca el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Sense permís
Un dels motius que subratlla el decret és que "en la finca existeixen animals potencialment perillosos com emús i daines que s'haurien d'exhibir en instal·lacions especials de les quals no disposa la finca del senyor Castillo".

L'any 2010, l'Ajuntament i Cal Castillo van signar un conveni per tal que el centre pogués mantenir la seva activitat fins al 2018 i rebre el permís de nucli zoològic de la Generalitat. Segons Puigdomènech, però, no s'han complert algunes de les condicions i parla de problemes "sanitaris, de seguretat i urbanístics".

"Volíem que el problema no se'ns fes gros", explica Puigdomènech sobre el conveni signat i el control de la població de Cal Castillo, on a hores d'ara hi ha una setantena d'animals.

I què es farà amb els animals
Tot i que la intenció del propietari de Cal Castillo és continuar amb les visites, tot sembla indicar que s'hauran d'acabar. La solució que s'ofereix des de l'Ajuntament és que Josep Castillo mantingui part dels animals autòctons com a col·lecció privada, sense possibilitat d'obrir-se al públic.

"L'únic que pot fer l'Ajuntament és de mediador", destaca el regidor, que assegura que han parlat amb altres nuclis zoològics per si podrien acollir els animals exòtics dels quals disposen a Cal Castillo.

Amb tot, Puigdomènech apunta que entenen "el problema personal" de Josep Castillo i la dificultat de desprendre's d'animals amb els quals ha conviscut.

Llegeix la carta del regidor Joan Puigdomènech en referència a Cal Castillo

Recorda les queixes del propietari de Cal Castillo

 
Comentaris

Destaquem