La UAB vol facilitar la mobilitat a la universitat amb bicicleta

La universitat ha posat en marxa un projecte per fomentar l'ús de la bicicleta

La Universitat Autònoma de Barcelona ha posat en marxa el projecte BiciUAB, un pla integral per fomentar l'ús de bicicleta i la mobilitat amb aquest mitjà de transport entre ciutats veïnes. D'aquesta manera es pretén que la bicicleta sigui el mitjà de transport habitual per desplaçar-se fins el campus de Bellaterra.

Amb l'objectiu d'afavorir la mobilitat sostenible i segura, BiciUAB proposa la connexió amb els nuclis de població veïns amb el campus com Cerdanyola, Sant Cugat, Badia, Sant Quirze, Bellaterra i Sabadell. El pla fixa també les vies per les quals s'haurien de fer els carrils bici i proposa arranjaments i acords amb les administracions corresponents per dur a terme l'actuació. Actualment, Sant Cugat ja disposa de connexió amb la UAB mitjançant el carril-bici del Parc de l'Alba.

Pla integral de la bicicleta
El pla contempla l'ampliació a 4 quilòmetres de carril bici amb els que actualment connecten amb el campus. Pel que fa a carrils-bici interns, en l'actualitat hi ha poc més de 3 quilòmetres i el pla proposa actuacions per ampliar-lo fins a 5. El pla preveu afegir aparcaments tancats en determinats llocs del campus, a més dels aparcaments que ja disposa en l'actualitat.

D'altra banda, el projecte contempla la creació d'un espai BiciUAB al campus per atendre els usuaris de bicicletes. Aquest centre disposarà d'una tenda-taller, un servei de préstec de bicicletes, un servei d'informació i dinamització amb organització de sortides guiades, tallers d'autoreparació i dutxes. Finalment es crearà un servei de bicicleta pública amb estacions al campus, al Parc de l'Alba i a Cerdanyola, i els autobusos interns incorporaran 'racks' portabicicletes.

 
Comentaris

Destaquem