La urbanització de la Capella de Sant Joan començarà el 10 de novembre

Carrers, millora de serveis, clavegueram, etc seran algunes de les actuacions per millorar el sector de la Capella de Sant Joan, a Mira-sol. El cost final serà un 40% menys que l'inicial

El director d'obres dels districtes de l'Ajuntament de Sant Cugat, Francesc Serra, ha confirmat durant el Consell de Barri de Mira-sol que la urbanització del sector de la Capella de Sant Joan s'iniciaran el 10 de novembre. Les obres tindran una durada aproximada d'uns deu mesos i el primer pas serà la tala dels 140 arbres que hi ha a la zona.

La urbanització contempla la pavimentació de carrers, la renovació del clavegueram, la construcció de voreres i la instal·lació d’un nou enllumenat públic. Els carrers urbanitzats com Pamplona i Sant Sebastià seran de sentit únic. Amb aquestes actuacions, el barri de Mira-sol estarà completament urbanitzat.

L'Ajuntament va adjudicar les obres a l’UTE formada per CiC3 i Construcciones Fertres per valor d’1’4 M€, i el contracte està pendent de firma. Inicialment, els veïns assumeixen el 80% del cost total de l'obra i l'Ajuntament el 20%. Tot i això, com que el consistori assumirà costos d'Endesa, acabarà aportant el 44% del total. 

Francesc Serra ha informat que enviaran una carta als 141 veïns de la zona per tal d'informar-los de les obres "perquè facin previsions, tot i que no han de patir". Serra ha assegurat que en cas que algun dia s'hagi de tallar, s'avisarà amb antel·lació i es buscaran solucions per les persones que necessitin arribar fins la casa amb cotxe.

Afectacions
Afecta un total de 143 parcel·les d’habitatge situades als carrers Sant Sebastià, Pamplona, Menorca, Mallorca, del Pla, Eivissa i Gijón. Els treballs tenen un cost d’1’4 milions d’euros, que s'assumiran entre els veïns, l’Ajuntament i 300.000 € de la partida de lliure disposició del barri de Mira-sol. El consistori ha explicat que Serveis Socials pot estudiar els casos particulars de veïns que tinguin dificultats econòmiques i que pagaran les quotes de les contribucions especials amb menys interès, que està situat al 4% per tothom.

Una rebaixa del 40%
El pressupost inicial del projecte d'obra era de 2,4M d'euros, però després de la licitació de les obres, el pressupost final ha passat a ser de 1,4M. Això suposa una rebaixa del 40%, on els veïns i Ajuntament surten beneficiats. El repartiment del cost de les obres seria el següent:

Total: 1,4 milions d'euros
Ajuntament: 475.000€
Veïns: 665.000€
Partida de lliure disposició del pressupost Consistori: 300.000€

Reivindicació històrica
El tinent d’alcalde de Mobilitat, Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, va explicar que “amb aquestes obres completem la urbanització del districte de Mira-sol i donem sortida a una reivindicació històrica”. Així mateix, Casajoana ha remarcat que “millorarem la qualitat urbana d’aquesta zona de la ciutat”.

 
Comentaris

Destaquem