La zona 1 no prospera per la implantació de la T-Mobilitat

La proposta dels populars ha estat rebutjada pel Ple Municipal amb els vots en contra de CiU, PSC, iCV i Bruno de Salvador i a favor de PP i CUP

El PP ha portat a debat al Ple Municipal, celebrat aquest dilluns, 16 de febrer, la inclusió de Sant Cugat a la Corona 1 de l'Autoritat del Transport Metropolità, una proposta que ha estat rebutjada per la majoria de grups per la futura implantació de la T-Mobilitat. La proposta s'ha rebutjat per 18 vots en contra i 5 a favor.

La formació ha argumentat que "la diferència en el preu dels bitllets de la Corona 1 respecte a la Corona 2 (on pertany actualment Sant Cugat) és alta i desproporcionada" i considera que això produeix un "perjudici econòmic als santcugatencs". Des del PP de Sant Cugat recorden que aquesta reivindicació és conjunta amb molts ciutadans del municipi i que "CiU es va comprometre a la passada campanya electoral que Sant Cugat s'incorporés a aquesta zona". Els populars apunten que l'exalcalde Lluís Recoder ja parlava d'"un greuge comparatiu respecte altres municipis que es troben integrats a la Corona 1".

La posició dels grups
La regidora del PP, Maria Dolors Domènech, ha explicat que "hi ha un transport molt car i que la zona 1 beneficiària a tots els santcugatencs".

Per la seva banda, Guim Pros, regidor de la CUP, "en algun moment o altre tots els grups polítics han estat d'acord a la inclusió de la zona 1 per molts motius. Aquesta mesura propiciaria que el transport públic esdevingués públic. No serveix d'excusa la T-Mobilitat".

Joan Calderón, per part d'ICV, ha destacat que "aquesta moció no té sentit a finals de mandat". D'aquesta manera, el tinent d'alcalde de Mobilitat, Pere Casajoana, s'ha posicionat en el mateix sentit. "Aquesta moció no té sentit perquè s'està treballant per la implantació de la T-Mobilitat", ha sentenciat.

En paral·lel, el PSC ha acusat al PP de no saber com funciona el sistema tarifari.

 
Comentaris

Destaquem