La zona blava finançarà l'habitatge de lloguer de Promusa

A més, s'implementarà l'Smart Parking, que permetrà saber en temps real les places lliure en la zona blava i de càrrega i descàrrega

Promusa obtindrà finançament a través de la gestió de la zona blava del municipi que destinarà a la construcció d'habitatge de lloguer. I és que l'empresa municipal s'encarregarà des d'aquest any de la gestió de les zones blaves. Es calcula que podrà aconseguir uns beneficis anuals d'entre 600.000 i 700.000 euros.

Smart Parking
L'eficiència dels serveis municipals arribarà a finals d'any a les zones blaves de la ciutat, amb la implementació de l'Smart Parking. Aquest nou sistema permetrà informar en temps real de les places lliures de zona blava a través d'una aplicació per a mòbils. A més, s'instal·laran panells informatius en punts de Sant Cugat que també indicaran les places lliures que hi ha en aquell moment. Les zones de càrrega i descàrrega es gestionaran d'aquesta manera. A més, el nou sistema de gestió també permetrà fer els pagaments de la zona blava a través del mòbil. La tarifa es mantindrà tal com està ara.

Per tal de dur-ho a terme, caldrà realitzar una inversió d'entre 600.000 i 700.000 euros (aproximadament) per tal d'actualitzar tota la maquinària. El cost d'aquesta inversió el realitzarà Promusa, que passarà a gestionar les zones blaves del municipi. La previsió és que el nou sistema estigui en marxa a finals del 2015.

L'objectiu del consistori, que portarà a aprobació la proposta en el Ple Municipal del mes de febrer, és evitar desplaçacaments innecessaris a l'hora de buscar aparcament i reduir, d'aquesta manera, les emissions de CO2.

Finançament per habitatge de lloguer
La concessió a l'empresa Empark de la gestió de les zones blaves ja ha caducat i l'Ajuntament ha decidit munipalitzar el servei, que el passa a gestionar Promusa. L'objectiu és "dotar de recursos a Promusa per fer polítiques d'habitage de lloguer", ha explicat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana.

Al ser una empresa municipal, no ha calgut un concurs per adjudicar la gestió de la zona blava. Promusa serà l'encarregada d'aquesta zona de manera indefinida.

Fins ara, l'empresa concessionària havia de pagar un cànon anual a l'Ajuntament per gestionar el servei. A partir de l'any 2016 Promusa no haurà de pagar aquesta quantitat. "És una partida finalista perquè Promusa faci habitatge de lloguer", ha destacat Casajoana sobre la renúncia de l'Ajuntament a cobrar aquest import.

 
Comentaris

Destaquem