Les cases ocupades de la Floresta es destinaran a habitatge social

L'equip de govern ha explicat la reunió que ha mantingut aquest dilluns, 16 de juny, amb el col·lectiu impulsor del projecte 6 Claus en què s'han exposat els treballs que des del consistori s'estan portant a terme per habilitar aquest espai

La roda de premsa s'ha celebrat just després de la reunió amb els impulsors del projecte. FOTO: C.Caballé La roda de premsa s'ha celebrat just després de la reunió amb els impulsors del projecte. FOTO: C.Caballé
Marc Rios ha estat l'encarregat de llegir públicament el manifest. FOTO: A. Ribera Marc Rios ha estat l'encarregat de llegir públicament el manifest. FOTO: A. Ribera
L'Ajuntament de Sant Cugat ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que les cases dels mestres ocupades a la Floresta aquest diumenge es destinaran a habitatge social. En la compareixença de l'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, i el regidor d'Habitatge, Raül Gragé, posterior a la reunió amb membres del col·lectiu impulsor del projecte 6 Claus, el consistori ha volgut explicar la seva posició davant la reivindicació dels veïns de la Floresta.

En aquest sentit, Conesa ha explicat que “s'està treballant amb la cooperativa Sostre Cívic per habilitar les cases, mitjançant el Pla d'ocupació local, i finançat mitjançant la banca ètica, per després poder-les destinar a un ús social”. Pel que fa al projecte de masoveria urbana engegat a principis de 2013 i que reivindica el col·lectiu que ha ocupat les cases, Conesa ha apuntat que “no es podien lliurar aquestes cases a aquesta finalitat perquè presenten problemes estructurals, i un projecte de masoveria urbana requereix que les cases que es destinen a aquesta finalitat siguin habitables”.

Igualment, Conesa ha destacat que “des que es va iniciar el projecte de masoveria urbana, tan sols hi ha quatre propietaris que s'hi han acollit, i per tant, si hi ha manca d'oferta, l'Ajuntament no pot donar resposta a tota la demanda existent”.

Pel que fa al motiu de la compareixença, Grangé ha explicat que “tot el procés de rehabilitació de les cases està en un procés embrionari”, tot recordant que “la Generalitat va cedir les cases a l'Ajuntament fa just un any, i en aquell moment hi havia tres de les cases ocupades”, i apuntant que davant dels esdeveniments, tot i ser un procés embrionari, el de la rehabilitació de les cases, “era necessari que se sabés el que s'està fent des de l'Ajuntament per poder donar un ús social a les cases”.

En relació amb la reunió, Grangé ha explicat que ha estat una “primera presa de contacte per explicar els projectes de les diferents parts”, i n'ha destacat que s'ha posat de manifest que ambdues parts estan interessades a donar un ús social als habitatges. Davant la convocatòria d'activitats a les cases dels mestres, Conesa ha apel·lat a la responsabilitat dels ocupants davant la situació que presenten els edificis, apuntant que els informes arquitectònics assenyalen que hi ha aluminosi. De totes maneres ha apuntat que el consistori actuarà amb “normalitat i tranquil·litat”, tot buscant el diàleg amb totes les parts.

Concentració davant l'Ajuntament
Coincidint amb la celebració de la reunió, i amb el ple municipal del mes de juny, més d'una quarantena de membres del col·lectiu impulsor del projecte 6 Claus s'ha concentrat a les 18 hores davant l'Ajuntament per, posteriorment prendre part al torn de participació ciutadana previ al Ple.

En aquest torn de participació ciutadana, el col·lectiu ha lliurat el manifest del projecte 6 Claus a l'Ajuntament, així com un document adjunt, elaborat per arquitectes, que desmenteix els problemes estructurals de les cases ocupades.

El col·lectiu lliurant el manifest al Consistori. FOTO: A.Ribera


Davant la petició que fossin tots els partits polítics els que manifestessin la seva posició davant el tema, Ignasi Bea (CUP) ha remarcat que “donem ple suport al manifest” tot posant en relleu el problema de l'habitatge a Sant Cugat. Bea ha afegit, en relació amb l'ocupació de diumenge, que “quan l'Administració no fa el que ha de fer, és el carrer qui ho acaba fent”.

Per la seva banda, Joan Calderon (ICV) ha manifestat la seva posició favorable a tirar endavant el projecte de masoveria urbana com a solució als problemes d'habitatge, i Ferran Villaseñor (PSC) ha reivindicat que “sembla que allò que s'aprova no arriba” i que “a la propera sessió informativa esperem que es posi damunt la taula el projecte a què fa referència l'Ajuntament”. Jordi Carreras (PP) ha demanat el diàleg per part de l'Ajuntament, reivindicant que es donarà suport a la masoveria urbana sempre que es compleixin les lleis”.

Raül Grangé, en representació de l'Ajuntament, ha argumentat el projecte abans explicat impulsat pel consistori.

Suports

Durant el torn de participació ciutadana, la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca), ha llegit un manifest de suport al col·lectiu 6 Claus. Un suport que el grup d'ERC Sant Cugat també ha manifestat mitjançant nota de premsa adreçada als mitjans. El manifest de 6 Claus compta amb les adhesions d'Arran, Assemblea la Floresta Indignada Actua, CUP, Guitza i PAH.

Llegeix el manifest

 
Comentaris

Destaquem