Les Planes es beneficiarà d'un pla per reduir la despesa energètica a les cases

La prova pilot preveu reparar façanes, fixar aïllaments tèrmics al sostre dels edificis i segellar portes, entre altres, de manera que els veïns també puguin guanyar en confort

El Consell de Barri de les Planes és un dels més participatius. FOTO: Arxiu TOT El Consell de Barri de les Planes és un dels més participatius. FOTO: Arxiu TOT
Els veïns de Les Planes amb recursos escassos seran els beneficiaris d'una prova pilot per combatre la pobresa energètica. La iniciativa es basarà en petites reformes i reparacions als domicilis particulars per contribuir a millorar les condicions dels habitatges i lluitar contra la pobresa energètica.

Per això, l'Ajuntament preveu reparar façanes, fixar aïllaments tèrmics al sostre dels edificis i segellar portes, entre altres, de manera que els veïns puguin guanyar en confort i reduir la despesa energètica. El finançament d’aquesta prova pilot es durà a terme a través del Pla de barris, que s'encarregarà de contractar un equip multidisciplinar composat de tres paletes i un arquitecte. Mentre que l'Ajuntament amb els ingressos obtinguts de la venda de l’energia produïda per les plaques fotovoltaiques municipals, fins a 20.000 euros, la resta.

Quin podrà sol·licitar formar part del projecte?
Les persones beneficiàries del programa hauran d’acreditar la seva situació econòmica i sociosanitària, en el cas de  resolució de dependència o el certificat de discapacitat. Les instàncies es podran presentar fins al 31 d’agost. El projecte  permetrà fer una prospecció les construccions de les Planes, oferir formació general sobre l’ús de l’energia i establir un conveni de col·laboració amb l’Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV).

Els habitatges beneficiaris, que poden ser de propietat o de lloguer, no podran tenir un valor cadastral superior als 300.000 euros i hauran de presentar un estat de conservació suficient per garantir que no poden ser objecte de declaració d’estat de ruïna. El cost total de les intervencions en un mateix habitatge no podrà excedir els 3.000 euros. A banda, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat d’estendre aquesta prova pilot a la resta de barris de la ciutat.

 
Comentaris

Destaquem