L’espai (e)co i el mòdul del Casal de les Planes s’arranjaran imminentment

Els veïns aborden la necessitat que una vegada estigui condicionat es tingui present el seu manteniment perquè no es repeteixin actes vandàlics

Segons ha confirmat al Consell de Barri de les Planes un dels membres d’Arqbag, les tasques d’arranjament de l’espai (e)co i del mòdul del Casal de les Planes es farà de manera imminent. D’aquesta manera, les Planes podrà tornar a disposar de dos espais que actualment estan inutilitzats a causa del seu mal estat i que, en el cas de l’espai (e)co, ha patit actes vandàlics.

Pel que fa a l’(e)co, la primera acció que es farà és posar paviment a l’espai. La idea és que es converteixi en un espai el més adequat possible perquè pugui acollir tot tipus d’activitats. Tanmateix s’arranjaran els desperfectes actuals i es duran a terme petites accions per millorar la seguretat.

Quant a l’espai que hi ha al costat del casal, es treballarà en el revestiment del mòdul i a apuntalar el sostre amb una coberta enjardinada. Tant una obra com l’altra s’enllestiran en aproximadament 6 i 8 setmanes, de manera que estaran disponibles per Festa Major.

Manteniment, serenos i conserges

Una de les qüestions que més s’ha tractat en el Consell de Barri d’aquest dimarts 10 de maig és el manteniment d’aquest i d’altres espais. Concretament en aquests dos mòduls, l'evident falta de manteniment ha provocat la seva degradació en un espai molt curt de temps.


Joan Puigdomènech, president del Consell de Barri, ha plantejat la possibilitat de “ressuscitar" la figura d’un sereno per tal d’evitar aquests actes vandàlics. Mireia Ingla (ERC-MES) l’ha contestat afirmant que aquests assumptes haurien de ser competència de la Policia Local: “Potser el que caldria és revisar si falta més presència policial”.

Agustina Alonso ha estat encara més contundent i ha demanat que es denunciï: “Jo vull que aquests nois (els que han malmès l’espai (e)co) vagin amb un drap a netejar el que han fet”. Finalment Sergi Torres, president de l’Associació de Veïns de les Planes, ha plantejat una solució alternativa: “Aquesta figura d’agent cívic es resoldria fàcilment amb un conserge”.

Torres també ha lamentat que l’Ajuntament no faci mans i mànigues per resoldre la desatenció que té molt del mobiliari públic de les Planes: “Tan difícil és posar a dues persones per fer el manteniment i la neteja de les Planes?”, s’ha preguntat.

Cobertura de les pistes esportives

Com ja va avançar el TOT al mes de març, la cobertura de la pista esportiva, que ara ha passat a anomenar-se Espai Pere Grau, no serà una realitat fins al 2017. De les dades que ja es coneixien, l’única novetat és que el president del Consell de Barri, Joan Puigdomènech, ha concretat una mica més les dates, afirmant que si tot va bé, el gener del 2017 ja podrien començar les obres.

En la Festa Major d’aquest 2016 l’Ajuntament cobrirà la pista amb carpes similars a les que es van utilitzar, per exemple, a les paradetes de Sant Jordi del centre de la ciutat, fent les agregacions que siguin necessàries. Els espais que estaran coberts seran la pista –on es fan activitats i menjars populars– i l’escenari.

 
Comentaris

Destaquem