contingut promocionat
leon tomas logo

 

logo proddigia

 

 

Sant Cugat, mercat sòlid tot i la situació actual

León Tomás i Proddigia preveuen que el preu de l’habitatge, pràcticament, es mantindrà igual a la ciutat

Hi ha un moment d’incertesa en general derivat de les crisis de la guerra on no s’entreveu una solució propera. Tot i això, León Tomás i Proddigia preveuen que en aquest clima d’inseguretat, el preu de l’habitatge a Sant Cugat pràcticament es mantindrà igual a diferència d'altres poblacions amb la renda per càpita més feble.

Gestoria a Sant Cugat i administració de finques. FOTO: Bernat Millet

Per què el preu de l'habitatge es mantindrà a Sant Cugat?

Per a Kristian Johansson, soci de Proddigia, l’explicació es trobaria en el fet que a Sant Cugat hi ha un problema d’oferta disponible en venda i lloguer “molt urgent”. Ho argumenta dient que hi ha un 50% menys de l’oferta que hi havia 3 anys abans i que ara hi ha unes 590 cases. El més demandat en venda són cases entre 600 i 800.000 €. Entre aquests valors només hi ha un 5% de cases sobre l’oferta. Quan entra 1 d’aquests valors es ven en 1 setmana.

En canvi, les propietats per sobre del  milió d’euros concentren més d’un 50%. En pisos, els més demandats són de 4 habitacions fins a 650.000 euros. Només hi ha un 4% en aquests valors. Amb relació al lloguer, hi ha disponibles uns 130 habitatges a tota la ciutat i els més demandats són cases de fins a 2.500 € i només hi ha un 2%. Amb relació a pisos, de 4 habitacions fins a 1800 €, només un 7%. A aquest problema d’oferta, l’Obra nova no té la solució a curt termini. Només el 15% de les compravendes són d’obra nova.

La previsió

La previsió respecte a la situació global és que els compradors d’habitatges de més d’1 milió d’euros hauran d’abaixar el preu, però que els del mercat majoritari a Sant Cugat, cases i pisos de quatre habitacions d’entre 800K i 600K, no hauran de tocar el preu.

Proddiga, des de 2013 a Sant Cugat. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem