Malestar dels florestans pels futurs pisos de Promusa

La majoria dels veïns presents a Consell de Barri de la Floresta han mostrat el seu descontentament en relació als nous habitatges protegits que es construiran

El Consell de Barri de la Floresta, d’aquest dimarts 19 de març, ha estat marcat per la promoció dels pisos que Promusa construirà al barri en règim de venda. El regidor de Serveis Socials i Habitatge, Raül Grangé, ha assistit al Consell per explicar als veïns les noves promocions d’habitatge protegit de venda que l'empresa municipal d'habitatge edificarà a la Floresta. Un projecte que ha estat rebutjat pels veïns, que lamenten l’impacte ambiental que tindran els edificis a l’àmbit flores.

Prevenció de les alzines centenàries
L'Associació El Mussol ha demanat al president del Consell, Carles Brugarolas, i a Raül Grangé, que es prenguin totes les mesures de prevenció necessàries "per preservar les alzines centenàries que hi ha a la zona" i ha demanat poder fer una visita informativa sobre el terreny. Una proposta que els membres del Consell han acceptat de dur a terme juntament amb totes les associacions i entitats veïnals que s'hi vulguin sumar. Els veïns també han volgut fer especial èmfasi als preus de venda que tindran els 75 habitatges que es construiran, que oscil·laran entre els 150.000 i els 190.000 euros. Uns preus que consideren "excessius i fora de lloc d'acord amb la situació econòmica actual". 

Grangé també ha fet pública la voluntat de l'Ajuntament de Sant Cugat de tirar endavant la iniciativa de crear habitatges de masoveria urbana també a la Floresta perquè les persones puguin accedir a un habitatge a canvi de les seves habilitats i no de diners.

Seguiment de les obres d'arrengament 
En el Consell també s’ha exposat que d’aquí dues o tres setmanes començaran les obres per asfaltar els carrers de la zona de la Muntanyesa nord, i les obres per urbanitzar els carrers Casino i Bona Vista. Uns arranjaments que segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, havien de començar al març i ho faran a l'abril. El cost total de les obres és de 330.000 euros, que inverteix l'Ajuntament de Sant Cugat. 

Pel què fa a la partida de lliure disposició dels veïns, que suma 155.000 euros, durant el 2013 es té previst executar dos trams del carrer de Tarruell o les escales d'accés al Bosc Literari i al Bosc Naturalista a través de la riera. La partida ordinària és de 80.000 euros però cal sumar-hi els 75.000 euros provinents de baixes en licitacions i de la indemnització de l'empresa que va arranjar el carrer de Diputació, segons ha explicat Brugarolas. 

Preocupació per la Festa Major
Després de la dissolució de l'associació SOM Festa, els florestants pateixen per la celebració de la Festa Major, a l'estiu i demanen a l'administració que s'accelerin els tràmits per crear un grup de veïns que vulguin posar-se al capdavant de la organització de la Festa. A falta de concretar les dates, pròximament es crearà un Grup de Treball de cultura, per debatre i determinar tot allò relacionat amb la celebració de la Festa Major de La Floresta.  

Creació d'una comissió de participació
Tot i que al Consell d'aquest mes de març hi ha assistit una trentena de veïns, des de l'Associació El Mussol s'ha proposat crear una comissió per fomentar la participació entre les entitats i el Consell, una proposta que Brugarolas ha acceptat treballar-hi. En la mateixa línia, l'àrea de Participació de l'Ajuntament demana a tres veïns que vulguin ser els representants de la Floresta en aquests òrgans de participació: l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural de Sant Cugat, l'Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana i del Consell de Seguretat.

 
Comentaris

Destaquem