11 milions d'euros en quatre anys: el cost del manteniment de les zones verdes

Sant Cugat té una gran quantitat d'espais verds i el cost de manteniment supera els 2,5 milions d'euros anuals

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès destinarà gairebé onze milions d'euros pel manteniment de les zones verdes i jardineres del municipi. El Consistori ja ha finalitzat el procés d'adjudicació d'aquesta tasca, amb un contracte que inclou clàusules socials i ambientals.

El manteniment i la gestió dels espais verds s'ha dividit en quatre lots, que s'han adjudicat a quatre empreses diferents: Ambitec Servicios Ambientales, Ferrovial Servicions, Jardineria el Cedre i la Fundació per la Inclusió Laboral Àuria.

Més info: El cost de les zones verdes de Sant Cugat: més de sis milions d'euros

 

La tasca de les empreses consisteix en la neteja de les zones verdes i les jardineres, la sega, el reg, la poda i reposició d’arbres, l’eliminació de les males herbes i els tractaments fitosanitaris.

Aturats de llarga durada

El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, destaca que una de les novetats del nou contrate és la inclusió de clàusules socials i ambientals.

Per primera vegada s’ha reservat un lot sencer per adjudicar-lo només a centres especials de treball, empreses d’inserció laboral o entitats sense ànim de lucre. L’empresa adjudicatària ha estat la Fundació per la Inclusió Laboral Àuria, que a partir d’ara s’encarregarà del manteniment de les jardineres públiques i dels patis d’alguns equipaments municipals.

José Gallardo: "Apostem per una visió més social al contracte"

A més, en cas que les empreses adjudicatàries hagin de contractar nou personal, com a mínim un de cada dos treballadors haurà de pertànyer a col·lectius amb dificultats d’inserció del mercat laboral: persones aturades de llarga durada més grans de 45 anys i persones que no puguin accedir a la renda mínima d’inserció.

"És important perquè aquestes persones es puguin reincorporar al mercat de treball. Apostem per una visió més social al contracte", ha destacat José Gallardo.

El medi ambient

Pel que fa als aspectes ambientals, el nou contracte obliga les empreses adjudicatàries a utilitzar maquinària de treball i vehicles elèctrics. També s’incorpora com a criteri de valoració la reducció de la petjada ecològica de les empreses adjudicatàries del servei (materials utilitzats, transports, criteris de compra de productes...).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem