El 21è Cros de Sant Cugat serà més sostenible ambientalment

Una de les principals novetats a la prova esportiva de Sant Cugat serà la reducció de més de 12.000 envasos

El 21è Cros Ciutat de Sant Cugat té com a objectiu seguir reduint la petjada ambiental que genera. Per això, davant la pròxima edició, que se celebrarà el 10 de novembre, es posen en marxa diverses iniciatives per disminuir els residus que genera aquest esdeveniment esportiu i per fomentar la mobilitat sostenible.

Una de les principals novetats serà la reducció de més de 12.000 envasos. D'aquesta manera es repartiran als atletes gots compostables que s'ompliran amb aigua i begudes isotòniques servides en ampolles grans (750 aprox.). Això permetrà estalviar: 4.100 ampolles de plàstic d'aigua, 4.100 ampolles de suc i 4.100 llaunes de begudes. De la mateixa manera, s''instal·laran 4 mòduls de 4 fonts que Sorea posarà especialment per l'acte.

D'altra banda, un equip d'emergència climàtica farà un seguiment de la petjada ambiental del Cros. L'equip comptarà amb la col·laboració de membres dels Fridays For Future que faran enquestes mediambientals i activitats de sensibilització. Les dades recollides s'avaluaran per definir noves propostes i millorar l'impacte ambiental de cara a edicions posteriors.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat apunten que aquestes mesures s'afegeixen a les que es van implementar en edicions anteriors. Així, es reforça la instal·lació de contenidors de reciclatge per separar els residus, es redueix la tirada de flyers amb l'obertura d'inscripcions online, i es redueix la mida i del gramatge del paper utilitzat per la comunicació de l'acte.

Igualment, s'habilita un aparcament vigilat per a bicicletes i patinets amb una mitjana de 170 vehicles aparcats en les darreres 5 edicions, i estarà disponible l'aparcament dissuasiu de l'avinguda de les Roquetes amb capacitat per a 700 vehicles per accedir fàcilment a peu al Parc de la Pollancreda.

Finalment, els premis i medalles que s'entregaran són de fusta, un material sostenible i reciclable.

Les inscripcions per participar al Cros es poden fer fins al 5 de novembre a les diferents escoles de la ciutat, a les oficines de l'OMET i a través del web www.omet.santcugat.cat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem