7 sensors avaluen la contaminació de l'aire per millorar la salut dels santcugatencs

Els dispositius recullen dades de diferents entorns de Sant Cugat per reforçar l'estratègia per reduir la pol·lució

Fa unes setmanes se'n van instal·lar a Sant Cugat 7 sensors a 7 punts estratègics de la ciutat. Uns sensors que recullen dades per mesurar i avaluar la contaminació de l'aire i "garantir", d'aquesta manera, "la qualitat de vida al municipi" ha començat l'alcaldessa, Mireia Ingla, a la roda de premsa que ha tingut lloc a Mas Gener, on s'hi ha instal·lat uns dels sensors per la seva proximitat a l'AP-7. Mantenir la qualitat de vida i el benestar dels santcugatencs, és segons Ingla, l'objectiu d'aquests aparells amb el que "la tecnologia es posa a disposició de les persones". "Hi ha una relació directa amb la qualitat de l'aire i la salut".

Els dispositius són de "fàcil instal·lació" i gràcies a aquesta tecnologia es permet mesurar la qualitat de l'aire en diferents entorns del municipi. Josep Perellò, CEO de l'empresa col·laboradora Bettair, ha enumerat els paràmetres que mesuren: diòxid de nitrogen, ozó, monòxid de nitrogen, monòxid de carboni i també temperatura pressió i humitat. Segons l'expert, el més important és la ubicació d'aquests sensors per tal de tenir dades acurades que permetin "atacar allà on s'ha d'atacar i revisar si el que s'està aplicant funciona".

L'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania totes les dades recollides a una plataforma, encara que fins a l'octubre "no es tindrà un retorn complet de la situació" ha assenyalat Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat. Per la seva part, la presidenta del consell de barri de Mira-sol, Pilar Gorina, agraeix poder "tenir dades objectives i saber l'estat de la qüestió" en un punt com és carrer Guadalajara de Mira-sol, el punt urbà més proper a l'AP-7.

Des de la tinència d'alcaldia de Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha afirmat que es tracta d'un punt neuràlgic molt important. El Ministeri de Foment té previst instaurar noves mesures en aquest tram de l'AP-7 i amb els sensors "es podrà veure l'impacte de les mesures implementades" ha acabat Soler.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem