9 escoles públiques de Sant Cugat denuncien les afectacions per la "falta d'ombres"

Les AFES han presentat un informe on exposen les seves demandes i mancances envers la falta d'ombres, especialment ara que s'apropen dates caloroses

Més de 3.700 infants del municipi es veuen "afectats per la falta d'ombres" amb què es troben algunes escoles públiques del municipi. És per aquest motiu que les AFES (Associacions de famílies) de 9 escoles de caràcter públic a Sant Cugat volen visibilitzar un informe on exposen les seves demandes i justificacions per situar-ho "dins el debat públic". Els "problemes burocràtics" o la "inacció" han estat frens a l'hora d'avançar: "Demanem solucions, agilitat, i compromís per part dels partits polítics i de les regidories de l’Ajuntament".

A l'informe si adhereixen les direccions de les 12 escoles públiques de Sant Cugat: Ciutat d’Alba, Collserola, Ferran i Clua, Gerbert d’Orlhac, Joan Maragall, La Floresta, L’Olivera, Pi d’en Xandri, Turó Can Mates, i també donen suport, tot i no haver participat en la redacció de l'informe, Pins del Vallès, I.E Catalunya i La Mirada. A més, s'hi adhereixen entitats de l’espai de migdia i extraescolars: Paidos i Vostra Cuina.

Un pla municipal amb calendari d'accions

Així doncs, considerant-ho un tema de salut pública que afecta els infants, però també a tota la comunitat educativa, amb aquest informe demanen un pla municipal amb pressupost i calendari d'accions que compti amb la col·laboració i el criteri de les AFES. La intenció d'aquesta demanda és millorar les ombres en els patis de les escoles bressoles, escoles de primària i instituts públics, així com en els edificis, sota el marc d’actuació del que són els refugis climàtics.

Problemes comuns

L'informe exposa una sèrie de problemes i mancances que comparteixen les 9 escoles públiques, però també n'especifica les necessitats individuals de cadascuna d'elles. Els marejos, els cops de calor o desmais són alguns dels perjudicis directes que preocupen a les AFES.

Les infraestructures de què disposen també són focus de problemàtiques quan arriben dates caloroses, per exemple, contemplen situacions com l'escalfament excessiu de l'asfalt de les pistes o la falta d'ombres tant en pista com en zones de pati o esbarjo. En aquest sentit, també comparteixen una falta d'arbres o una mala ubicació d'aquests, no suposant un benefici en èpoques de calor. Els problemes de rec o la falta de manteniment de les zones verdes al pati també és un problema compartit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem