900 arbres nous aquest hivern a Sant Cugat

L'Ajuntament invertirà 350.000 € en la campanya de renovació i millora de l'arbrat del municipi amb la intenció d'enriquir el patrimoni verd i la qualitat de vida ciutadana

El dilluns 23 de gener, l'Ajuntament posarà en marxa la campanya de renovació i millora de l'arbrat de Sant Cugat. Està previst plantar més de 900 nous arbres amb la finalitat d'enriquir el patrimoni verd del municipi i reforçar la qualitat de vida de la ciutadania. A més, també s'iniciarà la 3a fase de millora de l'arbrat de la rambla del Celler, un projecte que havia quedat encallat des del mandat anterior, segons ha declarat el tinent d'alcaldia, Pere Soler.

Els treballs, on s'invertiran 350.000 €, es duran a terme aquest hivern i afectaran 7.700 m² de terreny, d'aquesta manera es podran substituir els arbres malmesos, malalts i envellits i incorporar noves espècies. L'espai verd on actuaran se situa a l'encreuament amb l'avinguda de Francesc Macià, en el tram comprés entre els carrers de Sant Medir i Montserrat.

"Tot va en la mateixa línia, millorar la qualitat de l'aire, treballar en la petjada ecològica i en la lluita contra el canvi climàtic. Tota aquesta coherència de sostenibilitat ens fa treballar en altres àrees; la mobilitat sostenible, les energies renovables i fotovoltaiques, la recollida d'aigua..." ha exposat Pere Soler.

105 arbres nous a la rambla del Celler

El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha explicat com procediran en la millora paisatgística i de l'arbrat de la rambla del Celler: "Es retiraran uns 75 pollancres, alguns ja malalts o potencialment perillosos per factors com el vent, i els reposarem per 105 arbres nous. També col·locarem arbrat que s'adapti a les condicions climàtiques del nostre entorn, com lledoners, àlbers, xicrandes...". Amb aquesta actuació, quedarà conclosa una tasca pendent des de fa temps com és la millora de l'espai verd de la rambla del Celler.

La incorporació de noves espècies que s'adaptin a l'entorn evitarà que quan un arbre emmalalteixi, no contamini a tots els arbres de la zona, com ha passat amb les moreres, explica Gallardo. A part de l'arbrat, també s'incorporaran noves zones arbustives, s'aprofitarà per millorar el drenatge i es col·locarà un sistema de reg intel·ligent per fer un consum més eficient de l'aigua. No hi haurà cap canvi en els espais lúdics infantils, apunta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem