L'Ajuntament ha instal·lat pèrgoles per dotar de zones d'ombra els espais verds

La iniciativa "Espais d'ombra als parcs", aprovada als pressupostos participatius del 2018-2019, ja s'ha posat en marxa amb la instal·lació de 6 pèrgoles

L'Ajuntament de Sant Cugat ha instal·lat 6 pèrgoles en parcs i places del municipi per generar zones d'ombra i, d'aquesta manera, millorar les condicions climàtiques, especialment en els dies de calor. Les pèrgoles, d'estructura metàl·lica i de 5 x 10 metres, estan situades al parc Turó de Can Mates, al parc de la Guineu (dues), al parc de Can Vernet i a la plaça Lluís Millet (dues). A més, aquesta a iniciativa també inclourà pèrgoles vegetals i arbrat.

La iniciativa "Espais d'ombra als parcs" va ser aprovada als pressupostos participatius del 2018-2019 amb 1.350 vots de la ciutadania. El tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha volgut recalcar que "aquests projectes participatius, finalment arriben a bon port" i que es tracta d'iniciatives i idees dels ciutadans que es tenen en compte i que, amb "paciència", s'acaben duent a terme.

A part de la plantació dels 900 arbres al municipi, el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha inclòs la instal·lació de les pèrgoles dins dels projectes que miren pel canvi climàtic. Les ubicacions d'aquestes estructures han estat avaluades i consensuades entre l'Ajuntament i els proposants i majoritàriament s'han situat en espais propers a parcs infantils, especialment per "protegir als infants de la calor". Segons Gallardo, "la millor manera de protegir de la calor sempre és l'arbrat natural, però sempre s'ha de complementar en espais que no es pugui".

El regidor de Participació i Barris, Oriol Sánchez, ha declarat que es tracta d'un projecte que "s'ha dut a terme després de bastant de temps i treball" i que ha estat "gràcies a una col·laboració estreta amb els proposants i serveis urbans". També ha compartit la "voluntat d'anar completant tots els projectes de pressupostos participatius siguin de l'edició que siguin". Pròximament anunciaran altres espais on situaran més pèrgoles.

Mapa d'on es troben situades les pèrgoles.

Mapa d'on es troben situades les pèrgoles.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem