Alerta de veïns de Vallpineda pel risc d’incendi a Collserola

L'acumulació de restes vegetals seques i el mal estat del cablejat elèctric preocupa als veïns

Veïns de Vallpineda, el barri de Molins de Rei a tocar de La Floresta, denuncien el risc d’incendi que detecten en aquesta zona del Parc de Collserola. Moltes restes vegetals seques acumulades i cables elèctrics sense manteniment han posat en alerta aquest veïnat. Una problemàtica que també viuen els veïns de La Floresta entre la plaça del Centre i la Colònia Montserrat.

Risc d’incendi elevat

Biel Rosell, un santcugatenc que viu a Vallpineda, explica que la situació s’ha agreujat arran d’un tallafoc que es va realitzar setmanes enrere. “S’ha deixat gairebé tot el que van tallar al mig del bosc. Més que un tallafoc, s’ha convertit en un polvorí”, denuncia. Així, descriu com s’han acumulat branques, tronques i restes vegetals de tota mena seques, el que suposa un perill i podria facilitar la propagació d’un foc.

 

“A l’estiu, el risc d’incendi serà molt gran”, adverteix. Rosell destaca que veïns de la zona que fa dècades que hi viuen expliquen que és habitual que es deixin part de les podes al bosc, però que mai havien percebut un risc d’incendi tan elevat. “Hi ha punts negres plens de pinyes, branques i restes de poda”, afegeix.

Cables elèctrics

barris 2

Cablejat elèctric entremig de la vegetació FOTO: Cedida

Un altre punt de preocupació és l’estat del cablejat elèctric. Amb el temporal Filomena, es va viure el darrer episodi: el vent va trencar un cable i es va cremar un pal de la llum a tocar del bosc. “Sort que el terreny estava humit”, recorda Rosell. El veí explica que molts cables elèctrics estan sense manteniment, alguns caiguts i altres passant entre arbres i vegetació.

“No és un cas aïllat, la majoria dels carrers estan així. Qualsevol dia farà una guspira i s’incendiarà tot el bosc”, denuncia. És per això que reclama un manteniment d'aquest cablejat, ja que ells afirma que no ha vist cap mena d'actuació en els darrers anys.

 
Comentaris

Destaquem