Les aigües residuals certifiquen que la Covid-19 està estabilitzada a Sant Cugat

Les aigües residuals del municipi s'estudien des del mes d'octubre per avaluar la presència del SARS-CoV-2

Un anàlisi de les aigües residuals de Sant Cugat, elaborat per Labaqua,  laboratori d’anàlisis i solucions ambientals del grup Agbar des del mes d'octubre, certifica que la Covid-19 s'ha estabilitzat al municipi. Addicionalment, SOREA ha posat a disposició del municipi la plataforma de visualització de resultats COVID19 City Sentinel desenvolupada per Agbar. D’aquesta manera, l’Ajuntament pot monitorar, en temps real i de forma àgil, l’evolució del virus SARS-CoV-2 a les aigües residuals.

Conclusions

La segona onada de la pandèmia es va percebre en forma d’augment de la presència del virus al clavegueram amb una certa antelació respecte els indicadors epidemiològics. El pic de concentració vírica a l’aigua residual es va observar aproximadament amb 10 dies d’anticipació. La concentració més alta que s’ha mesurat a Sant Cugat ha estat al punt situat al sector Gabriel Ferrater de Mirasol, el dia 22 d’octubre amb una concentració 320.000 UG/500 ml.

Al novembre, es va observar un descens suau en la concentració de SARS-CoV-2 en aigües residuals respecte els valors pic de finals d’octubre. Aquest descens coincideix amb l’aplicació de les mesures restrictives i es valida amb un posterior descens de la incidència acumulada. Els últims valors del mes de desembre mostren una estabilització en la concentració vírica a les aigües residuals durant els darrers dies. Així i tot, cal estar pendents dels resultats dels pròxims dies festius de Nadal i Sant Esteve per veure si la concentració de SARS-CoV-2 augmenta o segueix estabilitzat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem