La Coordinadora d'AFES valora el Pla de Confort Climàtic com un "primer pas insuficient"

La coordinadora agraeix que l'Ajuntament s'hagi "posat les piles", tot i que lamenta que la totalitat del pla no pugui estar enllestit fins després de l'estiu

La Coordinadora d'Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de Sant Cugat creu que les mesures del Pla de Confort Climàtic que l'Ajuntament ha engegat per mitigar els efectes de la calor a les escoles públiques són "insuficients". La coordinadora posa en valor que el govern s'hagi "posat les piles", però lamenta que no hagi estat "proactiu". "Les mesures no estaran enllestides per aquest curs perquè no s'ha fet la feina abans", remarca la presidenta de l'entitat, Carme Roca, que recorda que "fa més d'un any" que demanen aquestes mesures.

Més info: En marxa la instal·lació de ventiladors, aires condicionats i ombres a les escoles

Tot i això. Roca reconeix "l'esforç" econòmic que el consistori ha fet per dotar de pressupost aquest pla. "Abans de la manifestació per reclamar més ombres no hi havia pressupost i ara sí, i això ho valorem positivament", assegura la presidenta de la coordinadora. 

Més info: Manifestació multitudinària per reclamar ombres als centres escolars

Sobre les mesures que el govern va anunciar aquest dilluns, 13 de maig, l'entitat creu que són "un primer pas" amb el qual començar. "Estarem a l'aguait que al setembre estigui tot instal·lat i que cada any es vagin ampliant les mesures", diu Roca. De moment, l'Ajuntament ha instal·lat unes teles provisionals per fer ombra als patis, tot i que es destensen i els centres han de trucar a la brigada municipal perquè les torni a tensar per evitar accidents. 

Una tela per fer ombra al pati de l'Escola Joan Maragall FOTO: Cedida

Una tela per fer ombra al pati de l'Escola Joan Maragall FOTO: Cedida

 

Durant la presentació del Pla de Confort Climàtic, l'Ajuntament va explicar que els centres públics de primària depenen de la Generalitat, que és qui s'ha d'encarregar de climatitzar els espais. "Al govern municipal li pertoca pressionar al departament d'Educació perquè implementi aquestes mesures", defensa Roca. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem