Denunciats per retirar nius d'oreneta sense permís a Sant Cugat

El propietari d'un edifici del carrer Major i l'empresa que aquest va contractar per fer les tasques de retirada dels nius han estat denunciats pels Agents Rurals

Els Agents Rurals han denunciat el propietari d'un edifici del carrer Major per retirar nius d'oreneta sense tenir el permís que es requereix per part del departament de Territori de la Generalitat. Tal com va avançar TV Sant Cugat i ha pogut confirmar el TOT, la persona denunciada va demanar el permís, i el departament de Territori li va concedir per retirar alguns nius, ja que n'hi havia que encara no estaven habitats -les orenetes arriben entre març i abril després de la migració des de l'Àfrica-: "Cal analitzar cada cas. És important diferenciar si els nius estan habitats o no", expliquen els Agents Rurals al TOT Sant Cugat.

 

De totes maneres, el propietari de l'edifici va contractar una empresa perquè executés la retirada de 24 dels 25 nius que hi havia, sense informar prèviament ni al departament ni als Agents Rurals. Cal destacar que les orenetes són una espècie protegida per la llei, i no es concedeixen autoritzacions per retirar nius a partir del moment que aquestes aus tornen a Catalunya i fins que no marxen de nou a l'Àfrica. És a dir, d'entre el mes de març i el mes d'abril fins a la tardor, no se solen concedir aquesta mena de permisos.

Si bé és cert que el propietari denunciat va demanar el permís abans de l'arribada d'aquest període, i li va ser concedit per retirar alguns dels nius, després, segons Agents Rurals, va tirar pel dret, no va informar que faria l'actuació, va contractar una empresa i aquesta va executar la retirada dels nius. Per aquest motiu, l'empresa també ha estat denunciada.

 
Comentaris

Destaquem