El 'Dia Sense Cotxes' a Sant Cugat transcorre amb normalitat, tret d'alguns embussos

L'Ajuntament ha tallat el trànsit a la rambla del Celler (entre la plaça del Celler i el c. Francesc Moragas) de les 17 a les 20 h de la tarda

En el context de la Setmana Europea de la Mobilitat, aquest dijous 22 de setembre Sant Cugat ha tornat a celebrar el Dia sense cotxes. I amb motiu d'aquesta efemèride l'Ajuntament ha programat un tall del trànsit a la rambla del Celler entre la plaça del Celler i el c. Francesc Moragas de les 17 a les 20 h de la tarda. La jornada ha transcorregut sense incidents, tret d'alguns embussos a la rotonda del Mercadona.

Embús a la rotonda del Mercadona durant el tall del Dia Sense Cotxes a Sant Cugat. FOTO: TOT

Embús a la rotonda del Mercadona durant el tall del Dia Sense Cotxes a Sant Cugat. FOTO: TOT

En el tram que s'ha tallat al trànsit s'han programat diferents activitats impulsades per la Diputació de Barcelona com Pedalem pel clima o una zona d'esbarjo per la canalla Natura, art & contes, organitzat per l'Institut de la Infància.

Per una banda, a l'activitat Pedalem pel clima els ciutadans s'han pogut posar en una de les dues bicicletes que hi havia instal·lades i han pogut veure a través dels visors quants residus estalviaven per cada quilòmetre pedalat. Per al Manel, gestor energètic de la Diputació de Barcelona, "la gent s'emporta un bon missatge que hem d'estalviar emissions i podem fer-ho fàcilment amb la bicicleta".

Activitat 'Pedalem pel clima' en el 'Dia Sense Cotxes' a Sant Cugat. FOTO: TOT

Activitat 'Pedalem pel clima' en el 'Dia Sense Cotxes' a Sant Cugat. FOTO: TOT

Per una altra banda, Verónica Bronstein, directora de l'Institut de la Infància, ha explicat que han preparat un espai chill out perquè els nens puguin gaudir i "sortir al carrer i es relacionin amb el veïnat i amb la gent del poble com feien abans".  Han programat un espai sensorial i lectura per a nadons, un espai de lectura per a nens més grans, un taller d'art inspirat en l'artista Herve Tullet i un espai de jardineria i hort. "D'aquesta manera els nens guanyen el carrer i poden viure la ciutat d'una manera més autèntica", ha declarat també Bronstein.

mes activitats dia sense cotxes

 

Totes aquestes activitats han servit per conscienciar als santcugatencs que s'han aplegat fins a la zona sobre la importància de fer servir la bicicleta i reduir l'ús del cotxe.

Però, sobre el tall del tram del carrer de la rambla del Celler hi ha hagut opinions diverses per part de la ciutadania. I a molts d'ells, fins i tot, no els desagradaria que aquest tros de carrer fos sempre per a vianants.

La Irina ha declarat que li "encanta que no passin cotxes" i ha afegit que "cada dues o tres vegades per setmana passem amb bicicleta". I, preguntada pel fet que el tall fos permanent, ha dit que "per als veïns que viuen aquí seria més tranquil si mai passessin cotxes".

activitats dia sense cotxes

 

A la Laura també li sembla bé la iniciativa i ha declarat que creu que serveix "per potenciar el transport amb bicicleta i no anar amb cotxe pel centre de Sant Cugat". I ha afegit que si fos de vianants permanentment, no tindria cap problema sempre que la "deixessin aparcar" a casa quan ho necessités. A més, ha afegit que quan passen amb els nens, han de "vigilar" pels cotxes.

El David ha afegit, per altra banda, que "li sembla bé perquè la zona del centre està tan massificada i més en aquests carrers que no acaben de ser de vianants". Tot i això, ha assegurat que "si fos sempre de vianants, hauria d'haver-hi encara la petita calçada perquè passessin els serveis".

activitats infantils dia sense cotxes

 

A més el Rafael i Gerard han declarat que "sempre que sigui en una zona determinada i que avisin em sembla bé", però sobre el tall permanent han afegit que "no ens agradaria" perquè consideren que "a poc a poc ja no es podrà passar pel centre".

I a la Carme i el Roger els sembla bé la iniciativa, però matisen que no saben "si és efectiva". Per a ells, estaria bé que ho fessin d'una altra manera perquè creuen que "tallen molt poca estona."

En canvi, al Sergi que tallin el carrer és un "problema" perquè hi ha molt de trànsit a la zona. I ha afegit que si el tallessin permanentment, "ho trobaria molt malament". "Ja és un caos només una estona. Imagina't, tot el dia permanentment", ha assegurat.

Per últim, al Jaume li sembla malament que només tallin el carrer tres hores i s'ha mostrat molt crític amb l'Ajuntament. "Què podem esperar d'un ajuntament que la seva alcaldessa té la hipocresia de parlar de mobilitat sostenible i cada dia fa tres quilòmetres i mig en cotxe. A mi no em serveix que durant tres hores a l'any tanquin un carrer per dir que han fet alguna cosa si la resta de l'any Sant Cugat està ple de cotxes", ha manifestat el Jaume.

Per altra banda, a l'Oriol Cusó, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, considera correcta la iniciativa en general. "Tota iniciativa que es faci per procurar que la gent es desplaci caminant, amb transport públic o en bicicleta és un bon senyal, però costarà...". "No sé si la zona o l'horari empleat és el correcte, però benvinguda sigui la iniciativa", ha afegit.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha emès un missatge a les xarxes socials amb motiu del 'Dia Mundial Sense Cotxes' on afirma que "ens comprometem a avançar cap a una mobilitat més sostenible, neta i saludable".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem