El Govern autoritzarà a omplir les piscines municipals malgrat la sequera

Fins ara no es permetia omplir d'aigua aquest tipus d'instal·lacions però es canviarà la normativa per raons de salut pública

El Govern tira endavant les seves mesures contra la sequera malgrat les discrepàncies amb l'oposició durant la cimera especial del passat divendres, com per exemple, que les piscines comunitàries, municipals o "assimilables" es puguin omplir o una línia de 50 milions d'euros addicionals d'ajuts als ajuntaments per fer obres que millorin l'abastament d'aigua.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que finalment s'optarà per modificar el pla especial contra la sequera i s'autoritzarà a omplir les piscines "d'ús comunitari" que fins ara no es permetia.

Plaja ha explicat que de moment no està detallat quines piscines tindran aquest caràcter comunitari però ha assegurat que s'hi està treballant perquè, un cop s'aprovi el nou pla, hi quedi especificat. La portaveu ha argumentat aquest canvi per raons de salut pública i per tal que aquests equipaments puguin fer de refugi climàtic.

D'acord amb les mesures aprovades, el govern català també habilitarà una partida extraordinària dels pressupostos generals per fer front a la sequera i modificar el pla especial de sequera.

A més durant el mes de maig, s'obrirà una nova convocatòria per cofinançar les despeses del món local en el transport de camions cisterna i obres d'emergència, i s'obrirà una nova convocatòria de subvencions per a la redacció de plans directors d'abastament municipal.

Sancions

Les sancions són el punt que més va encallar la cimera de l'aigua del divendres passat entre el Govern i els grups parlamentaris. Actualment el decret del Govern recull un règim sancionador per als ajuntaments que incompleixin les mesures, i tot i que a la cimera es va plantejar una moratòria fins a l'1 de juliol el PSC i Junts s'hi van oposar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem