L'EMD reclama la col·laboració de l'Ajuntament en la prevenció d'incendis a Valldoreix

Valldoreix reclama que Sant Cugat es faci càrrec de part de les despeses derivades dels treballs a les franges per mitigar el risc d'incendis

Tots els grups de l'EMD (Junts per Valldoreix, ERC-MES, CUP, PSC i Ciutadans) s'han unit en forma de moció institucional en la Junta de Veïns del mes de febrer per tal que la vila pugui millorar en la prevenció del risc d'incendis.

Una moció en la qual destaca la reclamació a l'Ajuntament de Sant Cugat que es faci càrrec de part de les despeses que comporten els treballs a les franges de seguretat limitrofs amb la propietat del Montmany i del manteniment exterior de la finca, que actualment costeja l'EMD en la seva totalitat.

 

A més, la Junta de Veïns reclama també tenir accés al Pla d'incendis municipal i al Pla d'Informació i Vigilància, amb l'objectiu de participar en les revisions i actualitzacions que es facin d'aquests documents des de l'Ajuntament. En aquest sentit, reclamen una revisió dels perímetres o franges de protecció prioritària, així com adaptar un Pla d'Informació i Vigilància a Valldoreix.

A més, l'EMD també es dirigeix a la Generalitat, a qui demana un augment d'efectius al Parc de Bombers de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

Una moció que ha presentat el PSC, a través de la vocal socialista a l'EMD, Susana Casta, qui ha llegit els atesos.

La vocal de Ciutadans, Ana Cano, ha afirmat que "cal destinar els recursos humans i materials necessaris per fer front als riscos que hi hagi incendis forestals". A més, ha denunciat "falta d'interés" per part de la Generalitat, i ha afirmat que.

Margineda, de la CUP, ha recordat que "Valldoreix es troba molt a prop de l'espai natural amb risc d'incendi". En la mateixa línia, Jaume Sanmartí ha dit que "cal millorar tot el que fa referència al risc d'incendis forestals".

 
Comentaris

Destaquem