F4Future Sant Cugat celebra 2 anys i demana més compromís: "Tenim dret al nostre demà"

Fridays For Future Sant Cugat, conjuntament amb altres entitats ecologistes, s'ha manifestat just el dia que celebra els dos anys d'existència i ha reclamat "no més promeses buides"

L'entitat ecologista Fridays For Future Sant Cugat celebra dos anys el divendres, 19 de març. El 15 de març del 2019 feien la seva primera manifestació i, dos anys després, aquesta entitat formada sobretot per joves santcugatencs s'ha convertit en un dels actors més potents de l'ecosistema mediambiental de la ciutat. I és que F4Future ha pres els carrers del municipi per exigir solucions contra l'emergència climàtica en diverses ocasions, tal com ha fet el divendres, 19 de març de 2021, per exigir un compromís real de les administracions contra el canvi climàtic, sota el lema "no més promeses buides".

Reclamen fets en lloc de paraules

 

Com és costum en les seves concentracions, els membres de F4Future han llegit un manifest que iniciava: "si continuem amb aquest mode de vida, el canvi climàtic serà irreversible". Un manifest a través del qual l'entitat ha volgut reivindicar "el dret a respirar aire net; el dret a la salut; el dret a tornar a formar part de la naturalesa; el dret a la vida".

Per això, l'entitat ecologista avisa: "Ens trobem davant dos possibles camins: o bé escollim el canvi cap a un món sostenible, o bé ens quedem en el que ens porta a l’autodestrucció gradual". I és que, segons l'entitat, "és fonamental entendre, per tirar endavant aquesta societat, que formem part de la natura; que la natura, som nosaltres. I per tant, destruir-la és destruir-nos".

 
Manifestació de Fridays for Future Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Manifestació de Fridays for Future Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Per últim, Fridays For Future demana més compromís polític: "Hi ha hagut declaracions, hi ha hagut paraules. Però hi ha hagut accions? Alguna. Però suficients? No". I, a més, han reclamat un futur amb un planeta sostenible: "Tenim dret al nostre demà".

Consulteu el manifest sencer.

La Mirada al Bosc de Volpelleres

Fridays For Future Sant Cugat ha estat acompanyat per altres entitats ecologistes en aquesta manifestació, com ara SOS Bosc Volpelleres, que es mostra en contra de la construcció de l'escola La Mirada en l'entorn natural del bosc. "El projecte de La Mirada suposaria agredir una plataforma única i de gran valor a Sant Cugat", han assenyalat amb la lectura d'un altre manifest, en el qual feien valdre la funció del Bosc de Volpelleres per a la ciutat: "El Bosc ens aporta un valor físic i emocional". Per últim, SOS Bosc de Volpelleres demana "urgentment a l'Ajuntament que trobi una alternativa per construir l'escola i doni exemple en l'educació en la sostenibilitat".

Lectura del manifest de SOS Bosc Volpelleres. FOTO: Ferran Mitjà

Lectura del manifest de SOS Bosc Volpelleres. FOTO: Ferran Mitjà

El Govern de Sant Cugat "no té una mirada ecologista"

L'altra entitat que ha participat activament en la manifestació ha estat l'Assemblea pel Clima, que ha criticat a través també d'un manifest la no acció de les institucions: "Les Governants donen l'esquena a la realitat i volem posar el focus en els incompliments de les administracions en polítiques climàtiques". De fet, han carregat contra el Govern de Sant Cugat, assegurant que "ha demostrat que no té una mirada ecologista", i el Pla d'Emergència Climàtica, recentment aprovat al ple municipal: "El pla d'emergència climàtica és insuficient. És un pla que no adopta mesures efectives".

Lectura del manifest de l'Assemblea pel Clima. FOTO: Ferran Mitjà

Lectura del manifest de l'Assemblea pel Clima. FOTO: Ferran Mitjà

 

 
Comentaris

Destaquem