Gallardo, regidor de Serveis Urbans: "No tallem cap arbre que no estigui malalt"

Sant Cugat es fixa l'objectiu de plantar 10.000 arbres en els pròxims vuit anys

El regidor de Serveis Urbans, Jose Gallardo, ha assegurat que només han talat arbres malalts o, en alguns casos molt puntals, quan generaven problemes de mobilitat o seguretat. Així ha respost a les queixes d'alguns veïns davant la tala d'arbres en algunes zones de Sant Cugat, com a Mira-sol o l'alzina de la plaça d'Octavià.

"Tot el que s'ha tallat era per problemes dels arbres i que tenien perill de caiguda", ha explicat el regidor. Per exemple, en el cas de Mira-sol hi havia una plaga d'erugues. A més, ha destacat que els arbres tallats es substitueixen per espècies autòctones, menys invasores i que generin menys problemes a les voreres. 

Una altra actuació que va generar preocupació veïnal va ser la tala d'arbres al voral de via del tren a Mira-sol per part de Ferrocarrils. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha recordat que FGC es va comprometre a replantar arbres i que estan en converses. De fet, l'Ajuntament ha fet arribar una proposta de quina mena d'arbres s'haurien de plantar.

Més de 500 arbres plantats

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat la campanya de plantació d'arbrat del 2020-2021. En total, s'han plantat 532 exemplars: 286 unitats s'han ubicat a l'espai viari, 142 en espais verds, 27 en equipaments i dues unitats singulars a la plaça d'Octavià i a la rambla del Celler. Actualment, Sant Cugat té 52.000 arbres en la via pública. "Aquesta ciutat ha fet una aposta històrica pels arbres, tenim una mitjana d'arbres per habitant molt superior al nostre entorn", ha destacat Mireia Ingla. "Sant Cugat és una ciutat d'arbres", emfatitzava Jose Gallardo.

El govern municipal s'ha fixat l'objectiu de plantar 10.000 arbres en els pròxims vuit anys. "Aquest compromís té més sentit que mai després que la ciutat declarés l'emergència climàtica, tenint en compte el que suposen els arbres per una ciutat: fan l'efecte de retenir la contaminació, fan ombres, potencien la sensació de frescor i humitat...", ha remarcat l'alcaldessa.

El 43% dels carrers de Sant Cugat tenen arbrat. En total, a la ciutat hi ha més de 160 espècies. Ara, es vol potenciar la plantació d'arbrat autòcton, que requereixi menys aigua, i d'una tipologia que malmeti menys les voreres.

On s'han plantat els arbres?

Dels 286 arbres que s'han plantat en els carrers, 122 s'han posat al centre i 111 a Mira-sol. També se n'han plantat a Volpelleres (21), Can Mates (14), La Floresta (13) i Sant Joan (5). Pel que fa en espais verds, la majoria han estat al centre i a Mira-sol. Gallardo ha explicat que també s'ha intensificat la plantació en escoles, com el Pins del Vallès, l'Angeleta o La Mirada.

Menys arbres

Així, en la campanya de plantació d'enguany s'han plantat 532 arbres. Una xifra inferior que els darrers anys: la temporada 2017-2018 en van ser 1.190; el 2018-2019, 1.142 i, el 2019-2020, 817.

El motiu, expliquen des de l'Ajuntament, és la situació de la Covid-19 i l'estat d'alarma.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem