Jornada contra el canvi climàtic al centre de Sant Cugat

Fridays For Future Sant Cugat i el comitè 27-S han pres els carrers del centre del municipi en el marc de la Vaga Mundial pel Clima

Una 50a de persones, la majoria joves, s'han manifestat pels carrers del centre de Sant Cugat el divendres 27 de setembre, amb motiu de la Vaga Mundial pel Clima. Una manifestació organitzada entre Fridays For Future Sant Cugat, que després s'ha desplaçat cap a Barcelona per participar en la gran manifestació de la capital catalana, i el comitè 27-S, que durant la tarda segueix organitzant activitats relacionades amb la vaga a Sant Cugat.

Una rua que ha començat a la plaça d'Octavià i ha acabat davant de l'Ajuntament, amb la lectura d'un manifest contra el canvi climàtic: "La terra plora", iniciava el manifest. "Els estudis recents sobre l'escalfament global del planeta alerta d'un rumb que porta al deteriorament d'un gran nombre d'ecosistemes", prosseguia. "Fa 50 anys que la comunitat científica adverteix de l'esgotament dels recursos naturals i l'avenç cap a un canvi climàtic irreversible", deia també el manifest.

 

Abans de començar la manifestació, Fridays For Future Sant Cugat ha organitzat un taller de cartells a la plaça d'Octavià.

Cartells contra el canvi climàtic a la plaça d'Octavià. FOTO: Bernat Millet

Cartells contra el canvi climàtic a la plaça d'Octavià. FOTO: Bernat Millet

Ja durant la tarda, el comitè del 27-S ha organitzat una altra mobilització, des de la plaça d'Octavià fins a la plaça de Lluís Millet, on han agafat el tren per anar a la manifestació de Barcelona. Una mobilització que ha comptat amb la presència de la comissionada per l'emergència climàtica de Sant Cugat, Alba Gordó: "És important que cada vegada som més persones que posem el clima al centre del debat polític. Ja ens vam avançar com a Ajuntament creant la comissió per l'emergència climàtica, i és evident que la societat, cada vegada, tira més cap aquí", ha dit Gordó al TOT Sant Cugat, que ha afegit que "tenim un problema molt greu amb la crisi climàtica, i cal que ens arremanguem tots plegats.".

Manifestació en la Vaga Mundial pel Clima a la tarda. FOTO: Bernat Millet

Manifestació en la Vaga Mundial pel Clima a la tarda. FOTO: Bernat Millet

 

 
Comentaris

Destaquem