Let’s Clean Up Europe, un projecte europeu arrelat a Sant Cugat

És un projecte per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura

Let’s Clean Up Europe és una acció comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. És una iniciativa europea que ja fa anys que s’aplica a Sant Cugat.

Més info: Els santcugatencs són líders en reciclatge

Una iniciativa europea amb arrels a Sant Cugat

Diferents entitats i escoles repeteixen any rere any i moltes altres se sumen a la proposta. La cooperativa de lleure educatiu Educambient és un clàssic i, des de 2020, els seus voluntaris participen a netejar la zona del Pi d’en Xandri. “Sorprenentment, cada any traiem molts quilos de brossa. Entre 50 i 200”, ha explicat Anna Bartomeus, sòcia de la cooperativa. I, segons ha dit, aposten per aquesta iniciativa perquè és una manera de retornar a la natura tot el que els aporta en les activitats que fan regularment en aquest espai.

A banda d’aquesta entitat, que organitzarà la seva activitat el 5 de maig, enguany s’estrena el Col·legi Pureza de María Sant Cugat. Aquesta escola ha organitzat el pròxim 10 de maig una marxa solidària per la natura, on faran agermanaments amb els més petits de l’escola, juntament amb els més grans, per tal de deixar l’entorn natural més net. Aquesta activitat s’integra dins de la Green Week challenge, una setmana plena de reptes dedicada a l’ODS 13, acció pel clima, que s’implementarà del 6 al 12 de maig. Per a l’escola, a banda de passar una jornada gaudint de la natura, volen valorar tot el que durant la setmana hauran treballat els alumnes: la sostenibilitat, la cura del medi ambient, o la promoció del reciclatge.

Principalment, l’Ajuntament participa d’aquesta proposta europea coordinant el lloc on es deixaran els residus i realitzant la recollida i transport a planta de tractament dels residus recollits. A la darrera edició, van participar l’Escola Thau, l’AFA de l’Escola La Mirada, el Club Muntanyenc Sant Cugat, l’Escola Collserola i les AMPA de les escoles Pins del Vallès i l’Escola Olivera.

Quins són els residus més habituals?

Segons ha informat l’Agència de Residus de Catalunya, els residus més habituals que es troben a la natura quan es fan accions de neteja a Let’s Clean Up Europe són tovalloletes humides, burilles, ampolles de plàstic, llaunes, bosses i petits envasos, taps, tapes i petits plàstics, paper, vidre, roba i calçat i voluminosos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem