Mira-sol, Les Planes i La Floresta superen el 40% d'il·luminació amb LEDS

La regidoria de mobilitat ha triat el carrer de Guadalajara per presentar la nova il·luminació LED, que acabarà d'implantar-se durant el 2022

Els barris de Mira-sol, Les Planes i La Floresta comptaran amb més d'un 40% d'il·luminació LED. La implementació acabarà al desembre a la zona de Mira-sol i començarà al gener als altres dos barris.

El projecte s'ha presentat el dilluns 22 de novembre al carrer de Guadalajara del barri de Mas Gener, Mira-sol. "Això va en connexió amb la nostra lluita contra el canvi climàtic i la reducció dels costos energètics i de manteniment", ha explicat Pere Soler, tinent d'alcaldia de Serveis Urbans. "Vull felicitar i agrair a tot l'equip tècnic de l'Ajuntament. Fruit d'aquest treball intens mitiguem la petjada ecològica i canviem paulatinament a un sistema de lluminàries més eficient".

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, ha explicat amb dades la situació: "Reduïm el consum del municipi gairebé 700 mW l'hora, 65% als barris de Mira-sol, Les Planes i La Floresta i un 11% al conjunt del municipi. Hem implementat les llums LED a més d'un 40% de fanals dels barris. El 2022 arribarem al 50% i l'objectiu és tenir un 100% el 2024", ha anotat. "No només és important la reducció de consum sinó l'augment de seguretat: són punts millor il·luminats que abans. També és un tipus d'il·luminació que envaeix menys les llars".

El pla per 2021-2022, emmarcat en el Pla d'Actuació per a l'Emergència Climàtica, té una valoració total de 745.250 euros.

 
 
Comentaris

Destaquem