Neix La Transformadora, un nou projecte d'agricultura ecològica a Sant Cugat

Cooperatives de Sant Cugat impulsen un projecte per donar suport i sortida a l'economia social i sostenible

La Transformadora de Collserola, el primer projecte de la Comunalitat Urbana de Sant Cugat, es va presentar en societat aquest 22 de desembre. Es tracta d'un espai d’intercanvi, transformació i distribució sostenible de productes agroecològics impulsat. A més, donarà feina a persones en situació de vulnerabilitat.

La Comunalitat, impulsada per la Cooperativa Taller Jeroni de Moragas, Doble Via Cooperativa, la Rural de Collserola i La Sembra amb el suport de l’Ajuntament i la Generalitat, neix amb la vocació d’enfortir la xarxa comunitària local i treballar per impulsar béns comuns i nous projectes d’ajuda mútua. D’aquesta manera es treballarà per generar aliances entre el moviment veïnal i associatiu, el teixit cooperatiu, el petit comerç, projectes autoorganitzats i les xarxes de suport mutu.

Distribució de projectes ecològics

El primer projecte que impulsa és la Transformadora de Collserola, un espai d’intercanvi, transformació i distribució sostenible que comptarà amb un obrador, un centre de logística i un servei de repartiment amb vehicles elèctrics. L'activitat engegarà en un espai de més de 250 metres quadrats al Camí de Calders de Sant Cugat. L'objectiu és que el municipi avanci en el consum agroecològic de proximitat, la distribució sostenible i la ocupació de persones en risc d'exclusió.

Elena Vila: "Una gran oportunitat de canviar la mirada de l’economia

"Volem caminar i empènyer a les entitats de l’economia social i solidària. Volem créixer i ser referents de canvi i transformació”, va destacar Cristina Monteagudo, gerent del Taller Jeroni de Moragas, en relació a la nova Comunalitat Urbana.

Per la seva banda, Alfred March, soci i gerent de La Rural de Collserola, va  assenyalar que "neix per donar resposta a la necessitat de tenir espais compartits que ajudin a projectes que comencen o donar sortida a d’altres que ha estan en marxa”.

Per la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Cugat, Elena Vila, iniciatives com la Comunalitat de Sant Cugat poden suposar “una gran oportunitat de canviar la mirada de l’economia; ha de canviar l’impacte que té en la societat, no tenim una altra sortida”. En la mateixa línia, el tinent d’alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, va destacar que “aquest és un projecte potent que genera nexes i enxarxa les activitats existents a la ciutat i genera llocs de feina dignes i de qualitat”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem