El nou servei de manteniment i neteja de franges de protecció d'incendis ja està en marxa

El nou contracte compta amb un 53% més de pressupost i s'enfila fins als 295.000 € anuals

El nou servei de manteniment i neteja de franges de protecció d'incendis ja està en marxa. El nou contracte, que compta amb un 53% més de pressupost, es va adjudicar el març a l'empresa Talher per un valor de 295.000 € anuals i contempla l'ampliació de les franges de protecció i duplicar els treballs de manteniment i neteja. L'objectiu, en l'actual context d'emergència climàtica i sequera, és incrementar la prevenció i reduir el risc d'incendi a les urbanitzacions de l'entorn de Collserola. Aquesta setmana, s'estan efectuant ja treballs a la zona de la Floresta.

Les millores del contracte 

L'ampliació de la superfície de les franges de protecció es tradueix de la següent manera. La superfície de les franges passa de les 152,60 hectàrees a 172,07, cosa que suposa un increment del 12,75%. Paral·lelament, la superfície de rieres i torrents passa de les 6,57 hectàrees a les 15,08 (increment del 129,5%). En total, entre franges i rieres, la superfície on es faran tasques creix un 17,6%

Per altra banda, el nou servei passa de ser bianual a anual. Així, es duplicaran els treballs de manteniment per tal de netejar cada any tota la superfície de les franges. També s'incrementen les hores d'esporga (de 10 a 30 jornades de treball) de la vegetació que es troba a les voreres o en contacte amb l'enllumenat públic en zones properes al bosc. 

D’altra banda, es manté el mateix servei de treballs forestals no programats i de caràcter urgent per tal d’actuar en cas de nevades, ventades, arbres de grans dimensions en mal estat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem