Les piscines dels hotels o de comunitats no seran refugis climàtics, segons el conseller

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha descartat refer el decret de piscines i explica que "ningú ha pensat que la piscina d’un hotel o una de comunitària pugui ser refugi climàtic”

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha aclarit alguns dubtes sobre el decret de piscines que ha d'aprovar el govern. Segons Mascort, “en cap cas ningú ha pensat que la piscina d’un hotel o una de comunitària pugui ser refugi climàtic”. “A cap ajuntament se li ha acudit això”, ha dit el conseller, que ha insistit que li estranyaria molt que algun consistori optés per aquesta opció, perquè “no tindria cap sentit”. Segons, el titular d'Acció Climàtica, quan el decret parla de piscines provades es refereix a aquelles que formen part d'equipaments. 

D'altra banda, tota l'oposició del Parlament ha carregat contra el decret impulsat per la Generalitat. Si no s'aprova, les piscines municipals, com les del Parc Central i La Floresta de Sant Cugat, no podran obrir. 

Crítiques a l'oposició i comunicat dels municipis

El conseller ha responsabilitzat l’oposició si aquest estiu els municipis no poden obrir les piscines que són municipals. “El que vulgui tombar aquest decret deixarà els ajuntaments sense obrir les piscines a l’estiu. Els partits seran responsables de les seves accions, ells sabran”, ha dit a RAC1, on ha insistit que es va pactar amb la Federació Catalana de Municipis i amb l’Associació Catalana de Municipis “fins a l’última coma”. “No el refarem, l’hem treballat amb els ajuntaments, que són els que l’han d’aplicar”, ha afegit. El conseller ha defensat la seva gestió de la sequera: “Portem 42 mesos i l’aigua segueix sortint per l’aixeta. Alguna cosa devem haver fet bé”.

Tot i això, les dues entitats municipalistes han enviat un comunicat desmentint les declaracions de Mascort i asseguren que "no ha estat així" sinó que van treballar amb la Generalitat un document tècnic centrat en sancions als ajuntaments i que la regulació de les piscines no l'han proposat des del món municipal. Ambdues organitzacions han acusat el Govern de no ser "clar amb les mesures que cal adoptar" per fer front a la sequera i han deplorat que "trasllada la responsabilitat als municipis". Per això, han demanat a la Generalitat que "no centrifugui les responsabilitats als ens locals" i que acompanyi els ajuntaments que no tenen piscines públiques a cercar-hi solucions "viables".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem