Les piscines municipals de Sant Cugat podran obrir si es consideren refugis climàtics

En la situació actual d'emergència per sequera, les piscines municipals del Parc Central i la Floresta no podrien obrir

Les piscines municipals de Sant Cugat es podran omplir i obrir a l'estiu si la Generalitat de Catalunya les considera com a refugis climàtics. Actualment, el pla de sequera prohibeix el reompliment de piscines als municipis que estan en emergència, com és el cas de Sant Cugat. Així, si la Generalitat considera que la piscina del Parc Central o de La Floresta són refugis climàtics davant la calor, es podrien obrir.

Més info: Sant Cugat tancarà les dutxes dels equipaments esportius i les piscines municipals

En aquest sentit, el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat a TV3 que treballen en un cens de refugis climàtics de cara a l'estiu. Mascort ha recordat que si l'estadi d'emergència es manté a nivell 1 no es podran omplir piscines i que cal posar-se al cap "que no hi ha aigua". Tanmateix, ha deixat la porta oberta a què es pugui fer en casos concrets. L'exemple que ha posat és el d'un barri en què la piscina és un refugi climàtic i no hi ha cap altre espai a la zona on refugiar-se, com ara una biblioteca. "Podríem estudiar que aquella piscina es convertís en refugi climàtic i es pogués omplir, però per situació normal no", ha dit.

Sancions per omplir piscines

El conseller també s'ha referit a les llicències per a piscines particulars en municipis i ha deixat clar que les competències en àmbit de llicències urbanístiques són dels ajuntaments. Tot i que ha reconegut que poden estar obligats a autoritzar les llicències, també ha recordat que els municipis tenen eines per sancionar, si cal, quan s'omplen piscines. I és que la situació actual d'emergència per sequera també prohibeix l'ompliment total o parcialment les piscines privades. 

Més info: Les piscines de La Floresta i Parc Central no podran obrir a l'estiu per la sequera

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem