La Plataforma Animalista demana controls d'alcoholèmia a la Rua dels Tres Tombs

La Plataforma Animalista de Sant Cugat denuncia situacions "d'estrès" i "relliscades" dels cavalls durant la Rua dels Tres Tombs

La Plataforma Animalista de Sant Cugat demana que s'introdueixin controls d'alcoholèmia als participants de la Rua dels Tres Tombs de Sant Antoni. És una de les proposta de l'entitat per millorar el benestar animal durant aquesta celebració en la qual hi participen cavalls i carruatges.

Com els últims anys, membres de la PAS van observar el desenvolupament dels Tres Tombs, que van tenir lloc el diumenge 22 de gener. "Valorem positivament l’esforç de l’organització i l’Ajuntament per seguir introduint millores, com que aquest any hi hagués 2 veterinàries i un control més exhaustiu dels participants que d’altres anys", destaca l'entitat. A més, denuncien que els voluntaris animalistes "van haver d'aguantar faltes de respecte per part d’algun participant".

PAS: "Ens ha preocupat especialment el mal maneig d’algun participant envers els èquids"

Tot i això, van detectar cavalls "amb signes evidents d'estrès i relliscades greus". "Ens ha preocupat especialment el mal maneig d’algun participant envers els èquids amb actituds reprovables", afegeix la plataforma. Tot i les millores, lamenten que no s'hagi modificat el recorregut i es continuï passant pel carrer de Valldoreix, "tram que ha provocat relliscades i situacions d’estrès i perill innecessaris". "Altres parts del recorregut s’hauran de revisar ja que també provoquen relliscades", afegeixen.

"Atempta" contra el benestar dels animals

Per futures edicions, la PAS planteja més distància entre carruatges, més distància entre l'orquestra i els cavalls i garantir més seguretat per a les persones en alguns punts concrets. "També sol·licitarem la introducció de controls d’alcoholèmia per als participants a la rua", afegeixen.

Tot i valorar positivament els canvis i esperar que se'n facin més de cara a l'edició de 2024, reiteren que "els Tres Tombs atempta directament contra el benestar" dels animals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem