Les pluges donen un respir als embassaments que abasteixen Sant Cugat

Tot i l'increment de les reserves als embassaments del sistema Ter-Llobregat, la Generalitat no es planteja aixecar l'emergència per sequera

Les últimes pluges han permès als embassaments del sistema Ter-Llobregat, que abasteixen a Sant Cugat, augmentar les seves reserves, que freguen el 17%. Concretament, estan al 16,92%, amb un total de 103,59 hectòmetres cúbics embassats. D'aquesta manera, estan per sobre del llindar fixat pel Pla Especial de Sequera, de 100 hectòmetres, per aixecar l'emergència. El Govern, però, ja ha deixat clar que per sortir d'aquesta fase cal estudiar el context més enllà d'assolir un determinat volum embassat.

Més info: Catalunya decreta l’emergència per sequera: les restriccions a Sant Cugat

En tot cas, en els últims dies s'ha detectat un lleuger augment de l'aigua embassada en aquest sistema, ja que dissabte n'hi havia 101,89 i diumenge 102,65. El conjunt de les conques internes també han augmentat lleugerament, del 16,10% de dissabte al 16,35% d'aquest dilluns 1 d'abril.

El sistema Ter-Llobregat està format pels embassaments de Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç. En els últims tres dies, tots ells han augmentat lleugerament el volum embassat. El de Susqueda és qui té més aigua (49,83 hectòmetres cúbics), seguit del de la Baells. El pantà més buit és el de Sau, amb només el 4,73% de la seva capacitat.

Mascort: "Si ens diuen que continuarà plovent molt, podríem sortir de l'emergència"

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, va afirmar fa uns dies que es podria sortir de la fase d'emergència al sistema Ter-Llobregat si es complien les prediccions de pluges. "Si ens diuen que continuarà plovent molt, podríem sortir de l'emergència amb els pantans al 17%", va dir. Tot i això, a hores d'ara no es preveuen pluges en els pròxims dies.

Però la portaveu del Govern, Patricia Plaja, va afirmar que per sortir de l'emergència per sequera s'ha d'estudiar el context, i que superar el 16% del volum embassat no implica automàticament aixecar les restriccions. La portaveu va remarcar que no és una qüestió de xifres, sinó que s'han d'estudiar altres condicionants.

A més de l'emergència al sistema Ter-Llobregat, també està declarada des del setembre a l'embassament de Darnius Boadella. Aquest dilluns, aquest pantà està a l'11,68%, amb 7,14 hectòmetres cúbics. En els últims dies ha pujat molt poc, ja que dimarts estava l'11,64%

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem