Pluja històrica i de rècord a Sant Cugat: la precipitació més gran des que hi ha dades

Sant Cugat registra l'episodi de pluja més gran des de que hi ha dades de l'estació meteorològica del Meteocat

Pluja històrica a Sant Cugat. Els 101,2 litres per metre quadrat registrats aquest 29 d'abril a l'estació meteorològica del CAR són la xifra més elevada des que existeix aquesta estació (2013). Des de llavors, mai ha caigut tanta aigua en 24 hores. Un episodi que ha provocat inundacions en diferents punts del municipi. De fet, Sant Cugat és una de les poblacions on s'han registrat més trucades al 112 per la pluja, amb 130. 

Una pluja que arriba després de més de dos anys de sequera. De fet, en tot el 2023 es van registrar 241,8 litres per metre quadrat a Sant Cugat. En només un dia, ha caigut el 42% de tota l'aigua de l'any passat. Només amb aquesta pluja, l'abril de 2024 serà el mes més plujós a Sant Cugat des de l'abril de 2020.

Més info: La pluja provoca inundacions a Sant Cugat  

Rècord històric

Des del 2013, quan es va posar en marxa l'estació meteorològica del CAR, només s'havien superat els 90 litres en 24 hores en quatre dies i mai s'havien passat els 100. Fins ara, els dies més plujosos des de 2013 havien estat: el 18 de desembre de 2020 (93,3 litres), el 4 de desembre de 2019 (91,3 litres), el 15 de novembre de 2018 (90,1 litres) i 28 de setembre de 2014 (95,4 litres). Els 101,2 litres del 29 d'abril de 2024 són un nou rècord.

Des del setembre de 2013, només hi ha hagut 12 mesos en què han caigut més de 100 litres per metre quadrat, el que dimensiona la pluja registrada aquest dilluns.

Inundacions

Inundació en el pont de l'avinguda de l'Enllaç. FOTO: TOT

Inundació en el pont de l'avinguda de l'Enllaç. FOTO: TOT

Malgrat la magnitud de la precipitació, no ha sigut l'episodi amb més incidències, ja que la pluja ha caigut de manera constant durant tot el dia i no de manera torrencial. Tot i això s'han produït inundacions al Mira-sol Centre, al pavelló de l'Escola Catalunya, l'Escola Gerbert d'Orhlac i a l'Escola Joan Maragall.

També en alguns carrers, com al pont del carrer de Martorell (al costat de l'estació de Sant Cugat) o en carrers de Mira-sol. L'avinguda del Baixador també s'ha convertit en un riu en alguns trams. A més, les rieres de Sant Cugat baixaven al límit. 

 

 

Per altra banda, al carrer del Molí de les Planes es va produir una esllavissada que va afectar un habitatge. La pluja també va causar un esvoranc al carrer dels Marges.

L'esvoranc al carrer dels Marges FOTO: Maria Elias i Navarro

L'esvoranc al carrer dels Marges FOTO: Maria Elias i Navarro

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem