Problemàtica per la retirada de pancartes al bosc de Volpelleres

També s'han netejat les pintades en favor de salvar el bosc que s'havien fet al mobiliari urbà

La Policia Local ha intervingut dimecres 9 de novembre al bosc de Volpelleres, fent retirar les pancartes de SOS Bosc Volpelleres que hi havia penjant dels arbres on s'ubicarà el nou edifici de l'escola La Mirada.

"Quan penjàvem les pancartes als arbres de davant l'ajuntament, no passava res", explica Lourdes Marimon, membre de l'entitat ecologista. "Diuen que hi ha una normativa que indica que, en ser arbres forestals, no s'hi poden posar".

Marimon declara que, tot i que l'agent que els ha dit que ho buscava, no han pogut trobar la normativa escrita que indici aquesta excepció en els arbres del bosc. Tot i això, han despenjat les pancartes que hi havia.

Les fonts de l'Ajuntament assenyalen que l'ordenança municipal detalla que no es poden penjar pancartes entre els arbres i que en el cas de la plaça de l'ajuntament s'havia fet "els ulls grossos". Des de l'entitat s'ha fet una sol·licitud per col·locar pancartes que des del consistori indiquen "està fora de termini i de forma" i que de totes maneres "als abres segur que no es podria, està prohibit". Pel que fa a la concentració que s'ha convocat al bosc divendres 11 de novembre a les 11 h, el Departament d'Interior està estudiant si es pot concedir el permís.

A banda, s'han netejat també les pintades en favor del bosc que hi havia en parets i marquesines properes a la zona. SOS Bosc Volpelleres ha volgut remarcar que no és seva l'autoria d'aquestes pintades.

Tant des de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres com des de l'AFA de La Mirada s'ha condemnat que es malbaratés el mobiliari urbà.

Sense resposta per la taula de diàleg

Lourdes Marimon, de SOS Bosc Volpelleres, lamenta que no han rebut resposta de cap dels cinc partits del Ple Municipal respecte el comunicat que van enviar diumenge 6 de novembre, un dia abans que comencéssin les obres per trasplantar l'arbrat, demanant una taua de diàleg urgent per plantejar alternatives a l'ubicació de l'edifici de l'escola La Mirada.

Es netegen les pintades en defensa de preservar el bosc de Volpelleres. FOTO: Bernat Millet
Es netegen les pintades en defensa de preservar el bosc de Volpelleres. FOTO: Bernat Millet

Es netegen les pintades en defensa de preservar el bosc de Volpelleres. FOTO: Bernat Millet

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem