El projecte de les pantalles a l'AP-7 a Mira-Sol es desencalla gràcies als Next Generation

El Ministeri de Foment de l'Estat té la intenció d'incloure el projecte dins dels fons europeus Next Generation, la qual cosa obliga a licitar-lo abans d'acabar el 2023

El projecte de les pantalles acústiques per mitigar la contaminació acústica provinent de l'AP-7 a Mira-Sol sembla que pot desencallar-se, tal com ha explicat el tinent d'Alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, en el consell de barri de Mira-Sol. La col·locació d'aquestes plaques és una llarga reivindicació dels veïns de la zona, i l'Ajuntament ha mantingut durant molt temps converses amb el Ministeri de Foment de l'Estat. Unes converses, però, que van frenar-se durant la pandèmia de la Covid-19 i que s'han tornat a engegar amb fluïdesa en les darreres setmanes.

 

Els Next Generation acceleren el projecte

En aquest sentit, tal com ha explicat Soler en el consell de barri, la situació pot desencallar-se, ja que el Ministeri de Foment ha decidit utilitzar els fons europeus Next Generation per tal de tirar-lo endavant, a més de reservar-se grans partides en els pressupostos de l'Estat amb l'objectiu d'executar grans inversions. El fet que el projecte passi a finançar-se amb aquests fons europeus, tal com ha apuntat Soler, farà que la licitació i l'execució s'acceleri. En aquest sentit, els fons del Next Generation són caducs, amb la qual cosa, la licitació del projecte s'ha de fer abans d'acabar l'any 2023, i l'execució de les obres ha d'estar enllestida abans d'acabar el 2025. De fet, Soler ha assegurat l'obra podria inclús fer-se abans:  "ens han dit que el projecte és una prioritat pel Ministeri de Foment, i es podria licitar el 2022 i estar acabat el 2024".

Paral·lelament, el tinent d'alcaldia ha reconegut que "el projecte està aprovat i falten alguns serrells per aprovar la licitació", tot i que ha destacat que encara cal acabar de concretar i oficialitzar la qüestió. "El projecte Està a Madrid. És cert que no hi ha cap document". De totes maneres, la licitació no passarà per període d'al·legacions, amb la qual cosa, tirarà endavant una vegada s'aprovi.

Europa ha destinat 1,8 bilions d'euros als fons Next Generation amb l'objectiu de recuperar-se de la pandèmia de la Covid-19, a més de fer una Europa més verda i digital.

 

 
Comentaris

Destaquem