INNOCENTADA: Sant Cugat crearà un nou impost pels propietaris de gossos

L'objectiu és finançar totes les despeses que l'Ajuntament assumeix en relació als gossos

INNOCENTADA: Sant Cugat està estudiant la creació d'un nou impost pels propietaris de gossos. La idea és que la taxa no superi els trenta euros anuals i l'objectiu és finançar les despeses que generen els animals per l'Ajuntament. A més, serviran per tirar endavant una protectora d'animals a Sant Cugat, ja que actualment el servei està externalitzat a un centre de Caldes de Montbui.

El servei de recollida d'animals perduts, la creació de zones d'esbarjo per gossos o la neteja de carrers són dues de les despeses que es finançaran amb aquesta nova taxa. I és que el Consistori vol corresponsabilitzar els propietaris de gossos de les inversions que es fan per aquests animals.

 

La voluntat és que entri en vigor durant el 2020. Per fer-ho possible, tots els gossos hauran d'estar censats a través dels xips de localització. En cas de no estar identificats, també s'establiran sancions.

Tot i això, l'ordenança que regularà aquest nou impost encara s'ha de treballar. Per exemple, es poden estudiar excepcions per gossos pigall.

Exemples similars

Sant Cugat no serà ni molt menys la primera ciutat amb un impost pels propietaris de gossos. A Alemanya o a Holanda és molt habitual que les ciutats cobrin una taxa similar. A l'Estat, Zamora va ser de les primeres en anunciar també un impost pels propietaris a partir de 2020.

A ciutats alemanyes l'impost pot arribar als 300 euros anuals.

 
Comentaris

Destaquem