Sant Cugat destina 808.000 euros pel manteniment dels arbres durant un any

Tres empreses s'encarreguen del manteniment de l'arbrat públic de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha prorrogat per un any més el contracte de conservació i manteniment de l'arbrat públic per 808.000 euros. El contracte amb les tres empreses que s'encarreguen de tenir cura de l'arbrat urbà finalitzava aquest octubre i el Consistori ha decidit allargar-lo fins a l'octubre de 2023. Sant Cugat és la tercera ciutat de l'Estat amb més arbres per habitant (un arbre per cada dos santcugatencs), ja que suma un total de 55.000 arbres urbans.

Més info: Els arbres estudiats a Sant Cugat absorbeixen gairebé 500 kg de CO₂ al dia

El 2018 es va signar l'adjudicació de quatre anys per un valor total de 5,5 milions d'euros (sense IVA), amb la possibilitat de prorrogar-se dues anualitats. Es va dividir en tres lots: serveis de poda, restauració i sanejament d’arbrat viari (Jardineria El Cedre), serveis de manteniment d’escossells (Natural i Art Jardiners) i reg d’arbrat viari i serveis de lluita integral i tractaments fitosanitaris (Centroplag SA). Concretament, la pròrroga dels serveis de poda, restauració i sanejament suposen 542.000 euros, el de manteniment d'escossells són 241.000 euros i el reg i tractaments fitosanitaris s'enfila fins als 24.000 euros.

En no haver impulsat una nova adjudicació, l'Ajuntament ha optat per allargar l'actual contracte un any més. A instàncies d'El Cedre, l'Ajuntament ha hagut d'incrementar el preu en més de 15000 euros per l'augment del preu dels combustibles i per l'allargament del temps necessari de poda en alçada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem