Sant Cugat engega un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit

La Societat Cooperativa Som Mobilitat ha impulsat el projecte amb el suport de l'Ajuntament i Promusa

La Societat Cooperativa Som Mobilitat té més de vuitanta cotxes elèctrics a Catalunya que els seus socis poden llogar i, des d'ara, a Sant Cugat n'hi ha un. El projecte ha comptat amb el suport de l'Ajuntament i Promusa, que han arrendat una plaça d'estacionament amb punt de càrrega elèctrica a l'aparcament del Monestir, des d'on es pot agafar i deixar el cotxe.

"Es tracta d'un pas més cap al model de mobilitat sostenible que volem per la ciutat", ha assegurat la regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, que ha agraït la iniciativa de Som Mobilitat per portar a Sant Cugat la possibilitat de llogar aquest cotxe elèctric que, segons la responsable de comunicació de la Cooperativa, Maria Medina, "permet estalviar-se una dotzena de cotxes privats".

Per tal de poder-lo fer servir, cal ser soci de Som Mobilitat, que requereix fer una aportació única de 10 euros. El lloguer es realitza a través d'una app i té un cost del voltant dels 5 euros l'hora. De moment, a Sant Cugat només hi ha un cotxe disponible, aparcat al pàrquing del Monestir, però la intenció de totes les parts és afegir-ne més si augmenta la demanda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem