Sant Cugat estrena la seva primera casa passiva certificada

Una casa passiva és un habitatge alta eficiència energètica, capaç de garantir un gran confort interior reduint la despesa energètica i econòmica al màxim

Sant Cugat ja té la seva primera casa passiva certificada, es tracta d'un habitatge situat a l'avinguda del Carril que destaca per la seva alta eficiència energètica, garantint un gran confort interior als residents, tot reduint la despesa energètica i econòmica a alts nivells. De fet, pot arribar a generar més energia de la necessària, convertint-se en productora d’energia: "Evidentment, estem contents amb el resultat de la construcció en sí, però és una cosa que tampoc ens feia patir massa. Ara ens cal verificar que tots aquells càlculs que havíem fet, realment es compleixen i donen els resultats que havíem previst", ha assenyalat el constructor, Papik Fisas.

Estalvi energètic i econòmic

El mateix Papik Fisas ha explicat les característiques d'una casa passiva: "És un habitatge de molt alta eficiència energètica, això vol dir que són tan eficients que, pràcticament, no necessiten l'ajuda d'energies auxiliars per produir l'aigua calenta, la calefacció i la refrigeració". A banda de l'estalvi energètic, una casa passiva també aposta un estalvi econòmic: "Sabem que normalment hi ha el concepte d'hipoteca energètica, que és aquell cost que tindràs cada mes per escalfar o refrigerar la casa. Amb una casa com aquesta, es calcula que hi ha un cost de 20 euros al mes per aquest consum, per tant són costos molt petits", ha dit Papik.

Interior de la primera casa passiva de Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

Interior de la primera casa passiva de Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

Cal destacar que, tot i que la inauguració oficial de la casa s'ha fet el divendres 8 de novembre, els residents fa 6 mesos que hi viuen: "Per ara l'experiència és molt bona. Hem notat moltes diferències en tema de soroll i temperatura. Està realment aïllat, canvia molt quan obres les finestres i quan les tanques", ha explicat Crista Pérez, resident, que ha afegit que també han notat l'estalvi econòmic.

Compromís de l'Ajuntament

En la inauguració de l'habitatge hi havia també l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha remarcat el compromís del Govern amb aquesta mena d'iniciatives: "Volem ser una ciutat compromesa amb l'emergència climàtica, i hem de començar a fer coses que vagin més enllà del titular", ha dit Ingla, a més d'assegurar que des de l'Ajuntament es treballarà amb més iniciatives com aquesta.

Cal destacar que durant l'acte, la constructora Papik Cases Passives ha fet entrega del guardó 'Municipis Passivhaus' a l'alcaldessa de Sant Cugat, com a mostra que el municipi ja té un habitatge d'aquestes característiques.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, rep el guardó de mans de Papik. FOTO: Yves Dimant

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, rep el guardó de mans de Papik. FOTO: Yves Dimant

 

 
Comentaris

Destaquem